Sagens omdrejningspunkt er de offentligt ansatte i Bornholms Regionskommune, og hvorvidt de føler sig presset af, hvad borgmester Thomas Thors har kaldt "skånselsløse angreb" fra pressen. Nu går I så ud med nogle forslag om væsentlige lempelser til retningslinjerne, men hvad tænker du, de offentligt ansatte sidder tilbage med efter den her diskussion?
– Jeg tror, at mens debatten har kørt, har de følt sig mere usikre. Det er også det, jeg har hørt fra forskellige medarbejdere. "Hvad er gældende?" og "bakker kommunalbestyrelsen op om det her?" og så videre.
– På sigt, tror jeg ikke, det gør den helt store forskel. Men det er selvfølgelig noget, vi skal have diskuteret med vores hovedsamarbejdsudvalg 19. august. Sådan så 1) at politikerne klar over oplevelsen hos medarbejderne. Og 2) at vi som arbejdsgiver kan sige til medarbejderne, at det ikke var intentionen at gøre jer usikre og selvfølgelig har I ret til at udtale jer.
Thomas Thors har jo fremlagt påstande om, at medarbejderne netop følte sig utrygge ved pressen, men det er en påstand han ikke har kunnet bevise. Hvad synes du om den fremgangsmåde?
– Jamen, dokumentationen omkring det, det vil jeg ikke udtale mig om. Jeg kan sige, at jeg har haft dialoger med medarbejdere i løbet af årene, hvor de har følt sig presset. Fordi det kan være, at når man står som medarbejder med sin faglige viden og er uenig i noget, en politiker mener, og så kan man godt stå i en mærkelig situation, når pressen kommer og spørger til det. Fordi man har både den her loyalitetsforpligtigelse overfor kommunen, og man har sin faglige opfattelse om, hvordan tingene bør være.