Lars er videre til DM i skills

Lars er videre til DM i skills
Lars Nielsen fra personvognsmekanikeruddannelsen på Campus Bornholm er gået videre fra regionsmesterskaberne i skills og skal deltage i DM i skills til april. Privatfoto: Jeanet Hansen
UDDANNELSE | BORNHOLM | ABONNENT | 23. SEP 2021 • 11:46
UDDANNELSE | BORNHOLM | ABONNENT
23. SEP 2021 • 11:46

To bornholmske mekanikerelever var med til regionsmesterskaberne i skills, og den ene af dem vandt en tredjeplads og skal nu videre til DM i skills til april.


Lars Nielsen på 23 år læser til personvognsmekaniker på Campus Bornholm og er til daglig elev hos Vej og Park i Bornholms Regionskommune.

Onsdag var han og hans medstuderende Anton Jensen fra Schou Jensen til regionsmesterskaberne i Skills for personvognsmekanikere på U-Nord i Hillerød.

Lars Nielsen gjorde det så godt, at han kom på tredjepladsen og er dermed videre til Danmarksmesterskaberne i skills, som skal afholdes i april.

Noget som den bornholmske supermekanikerelev ikke havde turde at sætte næsen op efter.

– Jeg havde håbet på det, men at jeg skulle tage en tredjeplads og gå videre, det havde jeg ikke forventet, siger han.

Lars Nielsen ved ikke, specifikt hvilke opgaver, han løste bedst i løbet af konkurrencen, men han havde selv en favorit.

– Det er udmåling af komponenter. Det synes jeg, er noget af det mest interessante, fortæller han.

Skal konkurrere med de bedste

For Lars Nielsen var det en god oplevelse at komme til Hillerød og prøve sine færdigheder af i en større konkurrence.

– Det var superspændende og sjovt at se, hvordan det fungerer på et større sted end til det lokale skills på Bornholm. Det var også meget lærerigt for mig. Nu venter DM i skills, og det bliver spændende at se, om jeg kan konkurrere med de bedste indenfor personvognsmekanik, og om jeg kan få en fornuftig placering, siger han.

Udover billetten videre til DM i skills vandt Lars Nielsen også en præmie.

– Det var en masse flotte sponsorpræmier, som lygter, værktøj og tøj, fortæller han.

Stolte undervisere

Jeanet Hansen, der er praktikcenter-koordinator, og Jeppe Pedersen, der er faglærer på automekanikeruddannelsen på Campus Bornholm, var også med på turen til skills i Hillerød.

Jeanet Hansen fortæller, at de to er stolte over deres to elevers indsats.

– I går var en stor dag, og vi har fortsat hænderne over hovedet. Vi er hammerstolte over resultatet, skriver hun i en sms til Bornholms Tidende.