Kun to tilbage i Rønne: Nu sælges der også byggegrunde i denne by

Kun to tilbage i Rønne: Nu sælges der også byggegrunde i denne by
Kommunen har nu solgt alle 14 byggegrunde i Rævehøjen i det nordøstlige Rønne, så her kan forventes en del byggevirksomhed i den kommende tid. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 7. JAN 2021 • 10:00
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
7. JAN 2021 • 10:00
BOLIGMARKED

Nu sælger Bornholms Regionskommune også byggegrunde i Hasle. Ved Gammeltoft 19 viser et skilt, at Eurodan-huse skal til at bygge.

– Gammeltoft 35 er også solgt, og jeg har et par henvendelser på Gammeltoft 15. Det er de to sidste, vi har af den gamle udstykning i Hasle, oplyser Ann Juul Nielsen fra Ejendomme og Drift i Bornholms Regionskommune.

Udstykningen i den sydøstligste del af Hasle er helt tilbage fra den gamle Hasle Kommunes tid, hvor der også blev bygget ældreboliger i området.

Kommunen har i et stykke tid haft godt gang i salget af byggegrunde i Rønne, og nu synes andre dele af Bornholm også at komme med.


Kun to grunde i Rønne

– Vi har også haft henvendelser på de grunde, vi har på Ellevej i Sorthat.

– Jeg tror, at det kommer sig af, at vi nu kun har to grunde tilbage i Rønne. Vi har i efteråret solgt syv grunde i Rævehøjen, og der har efterfølgende været flere henvendelser, hvor vi har måttet melde udsolgt. Der to tilbageværende kommunale byggegrunde i Rønne er på Paradisvej, hvor der også har været forespørgsler, siger Ann Juul Nielsen.

Hun oplyser, at der også for nylig er solgt en byggegrund i Blommehaven i Snogebæk, hvor der også har været henvendelser vedrørende to andre grunde. Der har også været forespørgsler vedrørende Violvej i Aakirkeby og Homannegård i Nexø, oplyser Ann Juul Nielsen.

– Vi solgte nogle byggegrunde i foråret, men det har taget rigtig meget fart hen over sommeren og efteråret. Det hænger selvfølgelig også sammen med, at udbuddet af boliger er så lavt, og at priserne på dem, der er, er relativt høje. Det gør det attraktivt selv at bygge, fordi man får et helt nyt hus med lavere energiforbrug, og man får det nærmest vedligeholdelsesfrit i mange år frem. Det er det, jeg hører fra dem, der vil bygge selv, siger Ann Juul Nielsen.

Håndværkere ovrefra

Det kunne umiddelbart lyde som rigtig gode nyheder for bornholmske håndværkere. Det er det til dels også, men der er et men:

– Det er mest Eurodan-huse, der kommer herover og bygger, og de kommer med deres egne håndværkere, siger Ann Juul Nielsen.

– Kommunen er ved at se på, om der er flere arealer, der kan udlægges til boligområder, så der kommer flere grunde til salg. Selv om der også udbydes nogle private grunde, er min fornemmelse, at der er efterspørgsel på grunde i Rønne, mens der andre steder stadig er udstykkede grunde, man kan byde ind på, siger Ann Juul Nielsen.