Kommunens ledelse forventer krav om coronapas for de ansatte – i en eller anden form

Kommunens ledelse forventer krav om coronapas for de ansatte – i en eller anden form
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 25. NOV 2021 • 12:10
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
25. NOV 2021 • 12:10

Regionskommunen lægger sig op ad de nationale anbefalinger. Hvordan et eventuelt krav om coronapas skal fungere, vil blive drøftet med medarbejderrepræsentanter.


Bornholms Regionskommune har i hele coronaperioden lagt sig op ad de nationale anbefalinger og retningslinjer. Derfor ender det nok med, at der i en eller anden form kommer et krav om, at kommunalt ansatte skal kunne fremvise et gyldigt coronapas, selvom den øverste ledelse har den klare opfattelse, at ansvarsbevidstheden blandt medarbejderne er stor, og at langt de fleste af dem er vaccineret og i øvrigt opmærksomme og påpasselige.

– Vi er i øjeblikket i en proces, hvor vi er ved at afdække muligheder og dilemmaer ved at gøre det. Det er vigtigt, at vi tænker os godt om og lytter til organisationen, før vi eventuelt går den vej – og hvis, hvilken model vi vil vælge. Altså om det skal være alle steder eller kun udvalgte steder, og i givet fald hvordan det skal administreres, fortæller kommunaldirektør Johannes Nilsson til Tidende.

Den kommunale ledelse har noteret sig, at coronapas indføres som krav på alle statslige og regionale samt mange kommunale arbejdspladser. Derfor forventer Johannes Nilsson også, at det vil komme til regionskommunen i en eller anden form, men han lægger vægt på at gøre det gennemtænkt og i dialog.

I næste uge skal chefgruppen og senere det øverste samarbejdsudvalg således drøfte mulighederne med henblik på at tage en beslutning inden udgangen af næste uge.

– Det er planen lige nu, fortæller han.

Ansvarsbevidste medarbejdere

Helt grundlæggende vil den kommunale ledelse gerne have en tillidsbaseret tilgang med tiltro til, at de ansatte er ansvarsbevidste i varetagelsen af deres job, og at de tager de nødvendige forholdsregler i mødet med både borgere og kolleger.

– Heri ligger at minimere risikoen for at sprede covid ved at være vaccineret og lade sig teste efter de nationale forskrifter, fortæller kommunaldirektøren.

Det ansvar føler ledelsen altså allerede, at medarbejderne lever op til. Samtidig er smitteniveauet højt, om end det ser ud til at være stabiliseret, i hvert fald for nu.

– Der er også en fornuftig håndtering af det på øen, om end smitten sammen med andre sygdomme presser systemet, og det kan vise sig, at det begynder at stige igen. Derfor har vi et ekstra ansvar som øens største arbejdsplads og overfor mange sårbare borgere for at gøre, hvad vi kan for at forebygge udfordringer og tage alle forholdsregler i overvejelse, fortæller Johannes Nilsson.