Kommunen godkendte ulovligt placeret solcellepark

26. NOV 2020 • 20:25 • AF JAKOB-MARSCHNER • GRATIS

Kommunen godkendte ulovligt placeret solcellepark

SOLCELLER

Det var ulovligt, da kommunalbestyrelsen for snart tre år siden godkendte at placere en solcellepark på et 23 hektar stort område ved Kannikegårdsvej. Solcelleparken er dog aldrig blevet realiseret.

Med en afstand til havet på cirka 1,7 kilometer ligger området nemlig indenfor kystnærhedszonen. Den strækker sig tre kilometer ind i landet og har til formål at holde områder nær landets kyster fri for anlæg, der ikke behøver at ligge netop der.

Netop det var kernen i den klage, som en gruppe lodsejere tæt på den planlagte solcellepark sendte til Planklagenævnet. De holdt på, at der ikke er nogen særlige grunde til, at en solcellepark skal ligge netop på området ved Kannikegårdsvej – og at regionskommunen ikke havde undersøgt, om der var andre steder at placere den.

Det har Planklagenævnet nu givet klagerne ret i: Kommunen har ikke godtgjort, at der er nogen særlige grunde, der kan retfærdiggøre at placere solcelleparken indenfor kystnærhedszonen – og har ganske rigtigt ikke undersøgt andre steder at lægge den konkrete solcellepark.

– Det kan vi ikke gøre så meget ved. Det er en afgørelse, som vi skal rette os efter, sagde borgmester Winni Grosbøll (S) torsdag i kommunalbestyrelsen.

Ingen sagde hende imod, så sagen var overstået på under et minut.

Planklagenævnet er desuden nået frem til, at det i sammenhængen ikke har noget at sige, at bygherren ikke ønsker at anlægge en solcellepark noget andet sted på Bornholm, eller at bygherren allerede har indgået en aftale med grundejeren.

På det grundlag har Planklagenævnet nu ophævet den lokalplan og det tillæg til kommuneplanen, som kommunalbestyrelsen vedtog for området i december 2018. De to dokumenter er derfor ikke længere gyldige.

Torsdag aften kom sagen tilbage til samme kommunalbestyrelse, der nu måtte forholde sig til, at man for tre år siden vedtog noget forkert.

Jazzklub ønsker hjælp til koncerter
23. JAN 2021 • 06:00 • GRATIS

Jazzklub ønsker hjælp til koncerter

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.