Kommunen åbner for tilskud til energirenovering – men ikke på hele øen
Renovering og udskiftning af vinduer er noget af det, man kan søge tilskud til. Arkivfoto: Berit Hvassum

| GRATIS
16. JUN 2021 • 10:41
Af: Henrik Nielsen

Kommunen åbner for tilskud til energirenovering – men ikke på hele øen

BYGGERI

Regionskommunens økonomi-, erhvervs- og planudvalg har besluttet at genåbne en tilskudsordning, hvor ejere af boliger med energimærke D-G kan få op til 40 procent i tilskud til at få renoveret eller udskiftet døre og vinduer samt til efterisolering af tag og ydervægge.

Ønsket er at mindske energiforbruget og samtidig skaffe arbejde til håndværkerfagene, fremgår det af en pressemeddelelse.

Boligerne skal være beboet af ejeren, være opført før 1960 og altså have energimærke D eller dårligere.

Midlerne i tilskudsordningen kommer dels fra statens pulje til landsbyfornyelse og dels fra en pulje afsat af kommunen. Den samlede tilskudspulje er på i alt 2,85 millioner kroner. Midlerne fra statens pulje er øremærket boliger beliggende i det åbne land eller i byer med færre end 4.000 indbyggere. Dette er baggrunden for, at det kun er ejere af boliger udenfor Rønne, som kan søge.

Der kan søges økonomisk støtte til projekter, som har en samlet udgift på minimum 50.000 kroner. Der vil kunne opnås op til 40 procent i tilskud dog maksimalt 40.000 kroner.

Puljen søges via Bornholms Regionskommunes hjemmeside, og ansøgningsfrist er mandag den 20. september. Afhængigt af antallet af ansøgninger forventes det, at ansøgere vil få svar sidst i oktober.Flere nyheder