Kiosken på Hammerhavn har fået en indvendig make-over inden sæsonstart

Kiosken på Hammerhavn har fået en indvendig make-over inden sæsonstart
Kiosken på Hammerhavn er åbent til en ny sæson. Ejer Siv Dahl har givet køkkenet i kiosken en make-over for at optimere arbejdsgangene, inden turisterne for alvor strømmer til. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 29. MAR 2021 • 07:33
| ABONNENT
29. MAR 2021 • 07:33

SÆSONSTART

Der er igen åbent for mad- og kaffesalget i kiosken på Hammerhavn efter fem måneders vinterpause.

Siv Dahl, der ejer kiosken, fortæller, at hun har brugt pausen på at renovere og omrokere i det lille hus, inden en ny sæson skulle i gang.

– Jeg har egentlig haft planer om at gøre det i et stykke tid, men vi besluttede os for at tage sæsonen ud, inden vi gik i gang, så vi vidste, hvad vi havde brug for at lave om. Det er jo ofte, når man er i gang, at man finder ud af, hvordan tingene skal stå, for at det fungerer bedst. Over vinteren gik vi så i gang, og vi har haft alt ude, så huset var helt tomt. Så nu ved vi i hvert fald, at vi har været i hver eneste krog og fået fjernet de unødvendige ting, fortæller hun.

Det kribler i fingrene

Hvor der før var filt på væggene, er der nu mørkegrå fliser hele vejen rundt. Laminatbordpladerne er skiftet ud med stålborde, så de er nemme at rengøre.

Det er ikke store forandringer, men forbedringer, som skal gøre hverdagen i kiosken nemmere for medarbejderne, forklarer Siv Dahl.

De står nemlig overfor endnu en sæson, hvor det ofte skal gå meget stærkt på de få kvadratmeter, der er i kioskkøkkenet.

Den hektiske sommersæson kan anes forude, men det gør ikke Siv Dahl noget.

– Det har kriblet i mine fingre for at komme i gang igen. Det her er jo lidt mit fristed. Jeg bliver helt glad, når jeg kører ned over bakken og ser havnen og ved, at jeg skal på arbejde, siger hun.

Det er især kundekontakten, naturen omkring Hammerhavnen og kollegerne, der gør, at hun har det sådan, fortæller Siv Dahl.


 Siv Dahl er mor til tre børn på 8, 11 og 13 år. Hun ventede med at overtage kiosken, til de ikke længere var helt små. Fra i år begynder hun at have selskab af sin ældste datter, som skal arbejde i kiosken. Foto: Jens-Erik Larsen

Farvel til Marie

Hun har været ene kvinde om at eje og drive kiosken de sidste to sæsoner, efter hendes partner Marie Knudsen overlod forretningen til hende.

Da Marie Knudsen sagde endeligt farvel sidste år, havde hun været i kiosken i 16 år. De første 13 år som ejer, så to år som partner med Siv Dahl og det sidste år som ansat.

Siv Dahl fortæller, at hun og Marie Knudsen stadig holder tæt kontakt.

– Det er lidt mærkeligt at være her uden Marie, for vi har jo kørt det sammen i mange år, men vi holder selvfølgelig stadig meget kontakt. Vi supplerede hinanden godt i de år, og jeg bruger stadig Marie, hvis der er noget, jeg er i tvivl om. Så hun er stadig en del af det på en måde, og alt det personale, vi har haft sammen, er her stadig, så det er heldigvis det samme, siger hun.

Tid til at småsludre

Udover forbedringerne i indretningen af kioskkøkkenet, har Siv Dahl ikke lavet de store forandringer, efter Marie Knudsen er stoppet.

– De små tiltag, der er sket, har vi lavet, mens Marie var her. Ellers kører det, som det plejer, fordi det fungerer godt. Folk kan lide det, vi laver, så det skal vi bare fortsætte med, siger hun.

Kiosken har nu været åben en god uges tid, og Siv Dahl nyder den mere rolige sæsonstart, inden kunderne for alvor strømmer til, når sommeren begynder.

– Vi kan mærke, at der er turister på øen allerede, og vi får også god opbakning af de lokale, men det er mere roligt lige nu. Det er rart, for så er der mere tid til at småsludre med kunderne. Det er der ikke rigtig tid til i højsæsonen, siger Siv Dahl.