Kæmpebanner på Hammershus

Kæmpebanner på Hammershus
Foto: Generation Identitær
NYHED | ABONNENT | 7. NOV 2023 • 05:30
Tommy Kaas
Redaktør
NYHED | ABONNENT
7. NOV 2023 • 05:30

Aktivistgruppen Generation Identitær står foran en politianmeldelse efter aktion på Hammershus, oplyser Naturstyrelsen, som for længst har smidt aktivisternes store banner i skraldespanden.

I forrige weekend var aktivistgruppen Generation Identitær på Bornholm med budskabet "Stop islamiseringen af Bornholm".

Baggrunden er ifølge gruppens hjemmeside, at Bornholm står foran at få sin første moské, fordi foreningen Det Islamiske Fællesskab er nået i mål med en indsamling.

– I Generation Identitær nægter vi at acceptere denne tiltagende islamisering af Danmark og Europa. Denne fremmede og fjendtlige religion hører ikke til her. Vi underkaster os aldrig, for Europa skal for altid være vores, hedder det på aktivisternes hjemmeside.

Aktionen på Bornholm bestod blandt andet i at hænge et stort banner op på Hammershus med teksten "Stop islamiseringen af Bornholm", og på fotos fra begivenheden ses otte personer, der bag banneret står med romerlys og demonstrerer.

Det skete for "at sige klart og tydeligt nej til islamiseringen af Bornholm", som det hedder på aktivisternes sociale medier.

Kan blive politianmeldt

Bornholms Politi er ikke bekendt med aktionen, siger vicepolitiinspektør Henrik Schou til Tidende.

Men det kan være, de bliver det inden længe.

Hos Naturstyrelsen blev man opmærksom på banneret, da borgruinens murer mødte på arbejde efter aktionen. Vedkommende pillede banneret ned og smed det i skraldespanden, oplyser Naturstyrelsen Bornholm til Tidende.

I forlængelse af episoden har skovrider Søren Friese mandag formiddag holdt møde. Det er endnu ikke afklaret, hvilken lovgivning der eventuelt er blevet overtrådt, og der er derfor ikke taget stilling til, om episoden skal anmeldes til politiet.

Tidende har kontaktet Generation Identitær for en kommentar til, at deres aktion kan have været ulovlig. Den er ikke vendt tilbage på avisens henvendelse.

I forbindelse med besøget på Bornholm var personer fra Generation Identitær også en tur rundt i Rønne for at dele løbesedler rundt til postkasser, oplyser aktivisterne på deres hjemmeside. På løbesedlernes forside hedder det: "Skal Europa have en fremtid?"

Aktivisterne

Generation Identitær er den danske afdeling af en højreorienteret ungdomsbevægelse med afdelinger i flere europæiske lande. I Danmark findes afdelinger i København og Aarhus.

Bevægelsen opstod i Frankrig i 2002 som Génération Identitaire.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT