Det er dejligt, når det går godt for vores lokale erhvervsdrivende. Det er den tid på året, hvor mange regnskaber tikker ind, og rundt omkring fra hele Bornholm meldes der om masser af plusser på bundlinjerne. Skønt, at Lehnsgaard tjener penge på rapsolien, og at Kjærstrup formår at lave overskud på chokoladen, som vi kunne fortælle i går. Og samtidig er det lidt spændende at erfare, at nogle af de store, dyre satsninger i det bornholmske sommerland bærer frugt.
Forleden kunne vi for eksempel skrive, at Hotel Nordlandet kom ud af 2023 med et plus på mere end tre millioner kroner. Fortællingen er nogle gange, at det ikke betaler sig at servere mad på de høje, gastronomiske klinger, og at folk helst kun betaler for buffet og noget, der har svømmet i friture, men på det tidligere Romantik har Martin Smidt Kristensen og co. nu i flere år bevist det modsatte.
Hvorfor? Fordi folk sætter pris på det gode værtskab og den dejlige mad. Den serverer man til perfektion på Nordlandet, og det er der heldigvis rigtig mange, der er klar til at betale for. Nordlandet har med andre ord taget Romantik til nye højder. Der er blevet lavet om og bygget til for mange millioner, og også nogle af de nye penge i selskabet bliver investeret i udvikling af hotellet, fortalte hotelejeren i forbindelse med udgivelsen af regnskabet. Det er godt for Bornholm. Og det er et stærkt signal om at det (også) betaler sig at satse på den ypperlige kvalitet.
Jo, der skal selvfølgelig stadig være plads til buffeten og friturefritterne, men det er netop dét, at vi har hele paletten at byde på her på øen – fra den franske hotdog til michelinmaden – der er med til at fuldende et fantastisk helhedsbillede.