'Jeg planlægger ikke umiddelbart at flytte til Bornholm, men jeg vil bestemt ikke udelukke det'

'Jeg planlægger ikke umiddelbart at flytte til Bornholm, men jeg vil bestemt ikke udelukke det'
Foto: Krestine Havemann
| ABONNENT | 19. JAN 2021 • 06:59
Mads Westermann
Journalist
| ABONNENT
19. JAN 2021 • 06:59

DAGENS NAVN: Jesper Jürgensen er nyansat chef for public affairs og kommunikation hos Rønne Havn A/S. Han kommer fra et lignende job i mediekoncernen Egmont og er oprindeligt uddannet folkeskolelærer, inden han tog en journalistisk tillægsuddannelse.

Hvor er du født og vokset op?

– Jeg er født og opvokset i Tåstrup på Københavns Vestegn. I 70'erne var det en by præget af en nybyggerstemning med nye skoler og idrætsfaciliteter, men også med socialt boligbyggeri og endeløse stisystemer. Der var derfor meget langt til en havn og alt det maritime, som jeg er kommet til at holde meget af som voksen. Jeg tror min glæde ved havet og havne skyldes, at jeg som barn holdt alle mine sommerferier i Kerteminde, der er en meget hyggelig fiskerby.

Hvad er din tilknytning til Bornholm, og planlægger du selv at flytte til Bornholm?

– For mig står Bornholm udover Folkemødet mest for frihed og afslapning. Det skyldes nok, at jeg mest er kommet på øen enten på cykelferie med min far eller i sommerhus med min familie. I mange år mens mine børn var små, lejede vi et dejligt sommerhus ved Vester Sømarken. Der har jeg oplevet de mest fantastiske danske sommerdage og solnedgange. Sidste år besøgte vi Bornholm for første gang som lystsejlere i vores egen båd, og det er for mig den helt rigtige måde at besøge øen og de mange af øens hyggelige små havne. Jeg planlægger ikke umiddelbart at flytte til Bornholm lige med det første, men jeg vil bestemt ikke udelukke det. Jeg har da også overvejet at købe et lille byhus, som både kan bruges i hverdagen og weekenden. Men nu må vi se.

Hvad ser du mest frem til i dit nye job?

– Det er meget underligt at begynde i et nyt job med at holde timelange Teams-møder med ens kollegaer. Derfor ser jeg frem til også fysisk at møde alle som arbejder i havnen, og jeg glæder mig til den dag, hvor vi kan mødes i solen på havnen og drikke en kop kaffe. På det faglige plan ser jeg frem til at arbejde med mange af de store planer, som havnen er en del af. Som energi-ø står Bornholm med gode muligheder for at blive et af epicentrene for de nationale energipolitiske interesser. I den forbindelse vil netop Rønne Havn A/S være en meget vigtig aktør i at opnå både økonomisk vækst og sikre grøn omstilling.

Hvad laver du, når du ikke arbejder?

– Jeg kan godt lide at arbejde med spændende og udfordrende opgaver. Men jeg er lige så glad for at slappe af, og det gør jeg bedst med noget aktivt som både kan være at løbe en tur eller sejle i en båd.

Hvornår er du mest lykkelig?

– Generelt anser jeg mig selv for at være et rimeligt lykkeligt og positivt menneske. Men livet og det som gør os lykkelige, er jo det som sker, mens vi har travlt med at lægge andre planer, som John Lennon sagde. Er der en ting som livet har lært mig, så er det, at du godt kan glemme at regne det ud. Så er det bedre at nyde livet, så længe det varer og sørge for at have det sjovt undervejs.

 

Jesper Jürgensen

51 år

Chef for public affairs og kommunikation hos Rønne Havn A/S

Bor i Brønshøj med hustruen Lone Buchardt, der arbejder som projektchef i Forbrugerrådet Tænk, og deres to fælles sønner på 14 og 16 år og deres hund Hope.