Idrætsforening kom flot gennem nedlukningen

Idrætsforening kom flot gennem nedlukningen
AaIFs formand Marian Lundh var allerede sidste år klar til at afvikle den årlige generalforsamling online. I sidste uge gentog idrætsforeningens medlemmer succesen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 28. MAR 2021 • 14:15
| ABONNENT
28. MAR 2021 • 14:15

SPORT

Beretningen blev kort og digital, da Aakirkeby Idrætsforening holdt generalforsamling online.

Ledelsen var ligesom sidste år forsamlet hos Marian Lundh på Rosengården, og 20 medlemmer fulgte med hjemmefra.

Marian Lundh foretrækker den gammeldags facon med stort fremmøde i hallen og prisoverrækkelser, hvor man kan trykke de heldige i hånden.

– Men med det år, der er gået, er der ingen vej udenom, konstaterede hun, da hun i torsdags, den 25. marts, aflagde sin niende beretning som formand i AaIF.

Vi har lært at holde afstand

Som konsekvens af forsamlingsforbuddet besluttede AaIF i år, at det ikke ville give mening at idrætsforeningens ni afdelinger skulle aflægge beretninger enkeltvis.

– Der er ikke så meget at fortælle om. Ingen ledelser har kunnet mødes og ingen medlemsmøder har kunnet holdes, sagde Marian Lundh, der i det hele taget kunne se tilbage på et usædvanligt år, hvor både ledelse og medlemmer lærte meget.

Desværre bestod en del af læringen i at erkende, at sport og smittefare er en uheldig kombination.

– Vi har lært at teste os og holde afstand, men lige meget, hvor dygtige vi er blevet, har vi ikke fået lov til at dyrke idræt sammen. Nedlukningen betød i første omgang et stop for indendørsaktiviteter i hallerne. Senere på året blev alt lukket ned, og det har ifølge Marian Lundh været svært at acceptere, både for ledelse og foreningens aktive medlemmer.

– Men det har også været forståeligt, at vi ikke skulle være den forening, der spredte virussen rundt blandt børn og voksne. Derfor har vi taget det alvorligt og lukket ned hurtigt, når det er blevet meldt ud fra regeringen, sagde Marian Lundh.

Samarbejde om smitteopsporing

Lokale aktiviteter som æbleskiver, retrofest og Aakirkebyløb blev aflyst i 2020. I løbet af efterår og vinter kom AaIF imidlertid til at spille en helt anden rolle, som faktisk havde visse fællestræk med holdspil.

Idrætsforeningen i Aakirkeby indledte nemlig et samarbejde med skolerne i byen, der blandt andet gik ud på at smitteopspore og kommunikere indbyrdes, hvis der var smitte på et hold eller i en klasse.

– Det er et samarbejde, som skal bestå, så vi i fremtiden kan bruge de kanaler til positive tiltag, sagde Marian Lundh.

God økonomi

AaIFs økonomi er ifølge formanden fortsat god og stabil. Det skyldtes i 2020 blandt andet, at foreningen fik en håndsrækning fra staten. Ud af årets overskud på 234.000 kroner udgjorde tilskud fra statens hjælpepakker 32.000 kroner.

Hjælpen har kompenseret for manglende indkomst fra events, AaIF selv skulle have afholdt, og for manglende indtægter i forbindelse med hjælp ved andre foreningers arrangementer.

Til gengæld havde AaIF ligesom tidligere år lidt indtægter fra blomstervanding for bytinget og plakatopsætning i den gamle Aakirkeby Kommune for Syte.

Esport nåede højt niveau

Idrætsforeningens ni afdelinger har kæmpet bravt for at opretholde en nogenlunde normal hverdag i de få perioder i 2020, hvor det har været lovligt at være sammen, fortalte Marian Lund. Der er blevet spillet FIFA på spillekonsollen fra DBU, og AaIF deltog i turneringen på Bornholm, indtil det blev lukket ned af corona.

Multibanen blev i 2020 brugt flittigt af børn, som lige kom forbi og sparkede lidt bold. Beachbanen venter på genåbning, og AaIF har fundet en frivillig, som vil trimme de omkringstående træer, så er der klar til beachspillerne.

Forældreforeningen gik i opløsning i 2019 efter mange års virke. Det gik ikke ubemærket hen i Marian Lundhs beretning.

– 2020 var det første år uden AaIFs Forældreforening. Det er ærgerligt, at vi ikke har en støtteforening, men vi vil i det nye år tage bolden op og fortsætte de aktiviteter som forældreforeningen havde, forsikrede hun.

 


På valg

Lotte Brink og Marian Lundh var på valg og begge modtog genvalg. Dermed består hovedledelsen i AaIF fortsat af økonomichef Jan Brink, sekretær Lotte Brink og Marian Lundh som formand.

Det glædede Marian Lundh, at ledelsen dermed kan gå ind i sit tiende år sammen.

– Vi er et godt team, og sammen med hovedledelsen har vi truffet mange kloge, økonomiske og vigtige beslutninger i de sidste mange år, lød det fra formanden.

 


800

og en slat var medlemstallet for AaIF i 2020.