Hvem er mest genial? Campus-elever skal opfinde løsninger på Bornholms problemer

Hvem er mest genial? Campus-elever skal opfinde løsninger på Bornholms problemer
Omkring 360 af de yngste campus-elever samlet for at høre om Campusdysten. Foto: Campus Bornholm
UDDANNELSE | BORNHOLM | ABONNENT | 12. OKT 2021 • 19:25

Hvem er bedst til at opfinde nye løsninger på et bornholmsk problem? Og kan nogen finde løsninger, der kan bidrage til den grønne omstilling?

Sådan udfordrer Campus Bornholm om to uger sine førsteårs-elever. Omkring 360 elever var i dag samlet i campus' idrætssal, hvor de fik en introduktion til Campusdysten, som begivenheden er blevet døbt.

Campus Bornholm beskriver selv sin begivenhed som "det største innovationsforløb for unge bornholmere nogensinde".

Dysten vil strække sig over fem uger, hvor i alt 36 grupper á omkring 10 elever mødes én gang ugentligt i halvanden time og arbejder med deres løsning på en opgave, som de er blevet givet. Begivenheden munder ud i en finale, hvor vinderne vil blive kåret.

"Ud over at finde løsninger, der kan bidrage til for eksempel den grønne omstilling på Bornholm, har Campusdysten til formål dels at styrke elevernes innovative kompetencer samt at give dem indblik i og en bedre forståelse for de forskellige fagligheder på tværs af uddannelserne. Og endelig danner projektet et frugtbart grundlag for skabelsen af nye relationer samt styrkelsen af elevfællesskabet på skolen", skriver Campus Bornholm i en pressemeddelelse.

Grupperne bliver sat sammen på tværs af Campus Bornholms uddannelser. Der bliver taget hensyn til alder og uddannelsesormåde, og hver gruppe vil få en vejleder, der både kan være ældre elever og lærere på campus.

– Det glæder mig at vi med Campusdysten kan realisere værdien af at samle vores elever på tværs af uddannelser og deres mange fagligheder, hvilket får stor betydning for vores fremtidige udviklingsarbejde her på Campus Bornholm, siger campus-direktør Inge Prip. 

Projektet er sponsoreret af Fonden for Entreprenørskab på Bornholm, hvis regionale leder Mads Akselbo Holm vil følge arbejdet tæt og også assistere undervejs.