HK valgte ikke at komme til Folkemødet i år: 'Vi vil rigtig gerne komme igen næste år'

HK valgte ikke at komme til Folkemødet i år: 'Vi vil rigtig gerne komme igen næste år'
Corona giver restriktioner, der har givet et reduceret Folkemøde, der har medført, at HK i sidste ende ikke kunne dukke op i fysisk form på Bornholm under Folkemødet.
| ABONNENT | 19. JUN 2021 • 15:57
| ABONNENT
19. JUN 2021 • 15:57

FOLKEMØDET

Et reduceret Folkemøde har betydet færre fremmødte, mindre plads og mere afspærring bland andre ting. Også flere organisationer er fraværende i årets Folkemøde på Bornholm. Nogle helt fraværende, andre deltager på de vilkår, som de er blevet givet.

HK plejer at have det store maskineri i gang under Folkemødet. De har godt med personale i Allinge og et stort telt, der plejer at stå på parkeringspladsen ved Super Brugsen. Men det har ikke været muligt i år, og det ærgrer Kim Simonsen, forbundsformand for HK.

– Vi ville meget gerne have været på Bornholm. Det er det første år, hvor jeg ikke er på Folkemødet. Jeg savner de røgede sild, det gode vejr, møde folk, snakke med folk og at modtage en klapsalve, hvis jeg er heldig. Men vi respekterer, at der er omstændigheder, der gør, at vi ikke kan komme, siger Kim Simonsen

Årets vilkår

I år er HK blevet ”hjemme”. Men de er stadig med til Folkemødet. De skal samarbejde med Altinget og Mandag Morgen og tage del i flere debatter, hvor de bidrager til Folkemødets digitale oplevelse, der er supplement og et tilbud til alle dem, der ikke kunne være til Folkemødet i år. Organisationer såvel som gæster.

– Det er sådan, at vi kan være med i år, når der ikke var mulighed for at dukke op. Det er jo ærgerligt, og vi er kede af det. Men jeg glæder mig også til at være med til en debat i dag, der streames, siger Kim Simonsen, der fredag deltog i en online debat med blandt andre Poul Nyrup.

Grunden til, at det ikke var muligt for HK at komme var, at de ikke fik mulighed for at sætte deres telt op, som de plejer.

– Vi bruger jo teltet til at møde bornholmerne og fremmødte gæster. Det var et samlingssted for vores deltagere, medlemmer og gæster, men det var også et sted, hvor vi kunne interagere med hinanden. Det vil vi jo allerhelst, siger Kim Simonsen.

En tidlig beslutning

I HK tog de allerede beslutning om, at de ikke kunne deltage, som de plejer, for tre-fire måneder siden. Da HK plejer at stille med et stort hold og telt, var det derfor ikke en mulighed, at de kunne ændre planerne kort op til Folkemødet.

– Vi kommer jo ikke bare med en lille stand. Vi er en stor organisation, vi kommer med lidt flere kræfter, og derfor er det svært for os at være fleksible.

Da HK i sin tid tog beslutningen om ikke at komme, var det selvsagt på et helt andet grundlag. Coronasituationen var ganske anerledes for bare fire måneder siden. Men det var altså det, der alligevel blev afgørende for beslutningen.

– Da vi besluttede os for ikke at komme, kunne ingen rigtig sige noget om, om Folkemødet overhovedet blev afholdt, hvordan det blev afholdt, og hvordan coronasituationen så ud på nuværende tidspunkt. Derfor besluttede vi os for ikke at komme, siger Kim Simonsen.

Selvom Folkemødet i år blev uden HK, håber formanden, at de næste år vender stærkt tilbage med både telt, kolde øl og store smil.

– Jeg håber, at vi kan komme igen og deltage på de vilkår, som Folkemødet giver os om et år. Vi skal da derover igen, det skal vi, siger Kim Simonsen.