Hammershus er ladet med tyskere

Hammershus er ladet med tyskere
Hammershus ankommer torsdag eftermiddag med årets første turister fra Sassnitz. Arkivfoto: Berit Hvassum
| 3. JUN 2021 • 09:08
Henrik Nielsen
Journalist

3. JUN 2021 • 09:08

TURISME

Torsdag eftermiddag ankommer årets første tyske turister til Bornholm direkte fra Sassnitz. Færgeruten har været lukket siden 31. oktober, og selvom bookingerne endnu er beskedne, ser det ud til, at tyskerne har savnet Bornholm.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Lige nu forventes det, at færre end 200 passagerer vil køre eller træde i land, så det er en forsigtig start på den tyske sæson.

– Det er som udgangspunkt ikke særligt mange, men vi vælger at se dette som en investering i sommeren. De tyske turister har jo brug for at kunne planlægge efter noget konkret, så derfor går vi i gang med at sejle nu, siger kommerciel direktør Jesper Skovgaard hos Bornholmslinjen i pressemeddelelsen. 

Antallet af bookinger på ruten er svagt stigende, og allerede på lørdag er der bookinger fra 350 gæster, mens afgangen lørdag den 12. juni har 410 bookede gæster. Antallet af passagerer skal se i lyset af, at flere afgange er aflyst, og at passagererne fra de aflyste afgange er rykket sammen på de ture, som gennemføres.

– Efter denne lidt forsigtige begyndselse vil vi begynde at sejle vores normale program på ruten, og så må vi håbe, at både Danmark og Tyskland er et sted i pandemien, hvor vi for alvor kan begynde at rejse igen, siger Jesper Skovgaard.

De første fjorten dage viser, at de tyske gæster foretrækker at rejse fra lørdag til lørdag, men også torsdagsafgange og forlængede weekender ser ud til at være eftertragtede hos de tyske gæster i den indledende fase.