Gerningsmand forsøgte at få hjælp få uger inden drabsforsøg med hammer

Gerningsmand forsøgte at få hjælp få uger inden drabsforsøg med hammer
Overfaldet fandt sted på Aakirkebyvej. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 30. MAR 2021 • 16:18
Mads Westermann
Journalist
| ABONNENT
30. MAR 2021 • 16:18

DRABSFORSØG

Få uger inden den 42-årige Jens Henrik Nielsen i august sidste år forsøgte at dræbe sin tidligere arbejdsgiver med en hammer, forsøgte han at få hjælp på Psykiatrisk Center Bornholm, men blev af ukendte årsager afvist.

Det kom frem under det retsmøde mandag, hvor Jens Henrik Nielsen blev fundet skyldig i drabsforsøg og dømt til tidsubestemt anbringelse på en psykiatrisk afdeling.

Panisk angst

I juni måned 2020, hvor Jens Henrik Nielsen både ifølge eget udsagn og ifølge en nær slægtning, der blev afhørt som vidne i sagen, var nærmest panisk angst for den tidligere arbejdsgiver, skar han sig selv i håndledene og forsøgte at blive indlagt på Psykiatrisk Center Bornholm.

– Han var så bange, at han ikke kunne være i sig selv, fortalte den nære slægtning mandag i retten, da hun blev blev bedt om at beskrive Jens Henrik Nielsens sindstilstand i juni måned sidste år.

På Psykiatrisk Center Bornholm havde han, ifølge anklagerens redegørelse i retten, en samtale med en psykiater.

Psykiateren vurderede, at Jens Henrik Nielsen led af en paranoid psykose, men at han ikke var syg nok til, at han kunne blive indlagt til behandling på den psykiatriske afdeling.

Fem-seks uger senere tildelte han sin tidligere arbejdsgiver adskillige slag i hovedet med en hammer. Slag der resulterede i, at den tidligere arbejdsgiver fik adskillige brud på kranie- og ansigtsknogler og adskillige livstruende blødninger i hjernen.

Offer har stadig mén

I dag, knapt otte måneder senere, har den tidligere arbejdsgiver stadig alvorlige men af de kvæstelser, han blev påført ved overfaldet.

Han fortalte mandag i retten, at han lider af tilbagevendende hovedpine og træthed. At han på grund af nerveskader har nedsat følelse i ansigtet og fantomsmerter andre steder på kroppen. At han på grund af de skader, hans tænder og kæber fik ved overfaldet, ikke kan spise sprøde grøntsager og frugter, og at han stadig er delvist uarbejdsdygtig og i øjeblikket kun kan arbejde mellem 30 og 45 minutter om dagen.

Om han får varige men efter overfaldet, kan først afgøres med sikkerhed, når der er gået et år efter overfaldet.

Jens Henrik Nielsen kan, som gerningsmand til overfaldet, se frem til i adskillige år fremover at skulle være frihedsberøvet på en psykiatrisk afdeling.