Frivillig Fredag rykker downtown

Frivillig Fredag rykker downtown
Frivillighedsprisen tilfaldt i 2021 Torben Larsen fra Bornholms Motor Sport, der gennem mange år har arbejdet for en bane til folkerace. I år skal Frivillig Fredag foregå i Musikhuzet frem for Rønne Idrætshal. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | RØNNE | 1. AUG 2022 • 05:30
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | RØNNE
1. AUG 2022 • 05:30

Den bornholmske udgave af det landsdækkende arrangement Frivillig Fredag, der altid finder sted sidste fredag i september, skal i år afvikles i Musikhuzet for første gang.

"Det er især et ønske fra foreningerne om, at arrangementet bliver lagt mere centralt i Rønne, som vi hermed imødekommer," skriver Niels Chresten Andersen fra Frivillig Forum Bornholms sekretariat til Tidende.

Tidligere er frivillighedsdagen afholdt på Campus Bornholm, i Aakirkeby-Hallerne og senest i Rønne Idrætshal.

Jacob Trøst – der for nylig påskønnede de frivilliges indsats i en gæsteleder i Tidende – skal være hovedtaler, og årets Frivillighedspris og regionskommunens årlige Kultur- og Idrætspris bliver overrakt i eftermiddagens løb.

Udover at hylde de frivillige handler Frivillig Fredag også om at fremme dialogen mellem de folkevalgte politikere, de frivillige og foreningslivet på Bornholm. ILigesom sidste år vil hele Kommunalbestyrelsen blive indbudt til arrangementet, oplyser Frivillig Forum Bornholm.

Sidste år deltog godt 30 foreninger, og arrangørerne forventer endnu flere i år på grund af det indgåede samarbejde med De Små Børns Bornholm/Børnealliancen.

Frivillig Fredag finder sted 30. september i tidsrummet klokken 15-18. Foreninger kan tilmelde sig indtil 1. septembe. Frem til søndag den 7. august er det muligt at indstille kandidater til de to priser: Begrundede indstillinger, der maksimalt må fylde en halv A4-side, skal sendes til kf@brk.dk.