Forening var i gavehumør: 'Jeg troede slet ikke, at jeg ville få legatet'

Forening var i gavehumør: 'Jeg troede slet ikke, at jeg ville få legatet'
Alexander Børgesen er i gang med uddannelsen som diplomingeniør i integreret design. Foto: Mille Langhave
| ABONNENT | 6. JAN 2021 • 11:33
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
6. JAN 2021 • 11:33
UDDANNELSE

– Jeg troede slet ikke, at jeg ville få legatet, fordi jeg passede nok ikke helt på beskrivelsen. Men det var fint, at jeg fik pengene, for jeg blev nødt til at investere i en ny computer til det 3D-program, vi bruger på uddannelsen.

Det fortæller 21-årige Alexander Børgesen, der er en ud af fire modtagere af en legatportion fra Hasle Turist- og Erhvervsforening.

Alexander Børgesen blev i sommeren 2020 stx-student fra Campus Bornholm, hvorefter han flyttede til Odense for at læse til diplomingeniør i integreret design på Syddansk Universitet. Uddannelsen tager tre et halvt år.

– Det handler om design af det, vi ser i hverdagen. I øjeblikket har vi en projektopgave, hvor vi laver et redskab til en børnehave. Det kan for eksempel være en stol eller et gyngestativ. En anden opgave kunne være at designe en computermus. Det er en meget bred uddannelse, hvor vi også får en viden om, hvordan man starter et projekt, om økonomi, markedsføring med videre, forklarer Alexander Børgesen.

Hvad er det, der tiltaler dig ved uddannelsen?

– Det er at få lov til at være kreativ, at tænke ud af boksen. Jeg kan lide at slippe tankerne løs, uden at skulle sidde at læse en masse og beregne.

Legoklodser

Hvad er dit mål med uddannelsen?

– Det er jeg lidt i tvivl om. Jeg ved ikke, hvor jeg ender. Jeg kan i princippet kunne komme ind og arbejde hos Lego og designe den næste legobrik. Det kunne være en lille smule sjovt. Det kunne være en barndomsdrøm, som kom til live igen. Jeg har som dreng leget meget med lego, og vi bruger også legoklodser på uddannelsen, fortæller Alexander Børgesen.

Den første del af uddannelsen har været præget af coronarestriktioner, hvor der har været en del onlineundervisning:

– Desværre. Motivationen falder lidt, når man sidder derhjemme og ved, at man kan lave så meget andet i stedet for. Men jeg synes, at det er gået godt, og faktisk har coronaen også ført noget godt med sig. Der er for eksempel produceret nogle undervisningsvideoer, som det er rart at kunne se igen, siger Alexander Børgesen, der i skrivende stund er i gang med at forberede sig til to eksamener – hvor emnerne er styrkeberegninger og materialekendskab.

 
 

10.000

Hasle Turist- og Erhvervsforening har ved juletid uddelt i alt 10.000 kroner til fire unge under uddannelse med tilknytning til Hasle.

Det oplyser Karin Pihl, kasserer i turist- og erhvervsforeningen, som administrerer legaterne. Der er to legater – det ene med midler fra Varelotteriet, det andet med afkast fra salget af Hasles tekniske skole, Bia-Lid, i 1962.

Afkastet fra salget af den tekniske skole er faldet så meget i de seneste år, at det fremover bliver begrænset, hvor meget der uddeles fra dette legat.

Der er denne gang uddelt i alt 8.000 kroner fra Varelotteriet og 2.000 kroner fra "Bia-Lid-legatet", oplyser Karin Pihl.