Flere end 100 virksomheder tilbyder lærepladser inden for 65 fag

Flere end 100 virksomheder tilbyder lærepladser inden for 65 fag
Murerfaget er et af dem, hvor det er muligt at få en læreplads. Arkivfoto
UDDANNELSE | BORNHOLM | 23. JUN 2021 • 10:41
Henrik Nielsen
Journalist
UDDANNELSE | BORNHOLM
23. JUN 2021 • 10:41

Flere end 100 virksomheder er gået sammen om at skabe overblik over mulighederne for at få en læreplads på Bornholm. Udbuddet viser, at der er lærepladser inden for 65 forskellige fag. Der er velkendte fag som murer, social- og sundhedsassistent og vvs, men også lufthavnsoperatør, ernæringsassistent og greenkeeper.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Business Center Bornholm.

De mange tilbud er samlet på hjemmesiden faglaerterfedt.dk, der giver overblik over mulighederne inden for forskellige fagretningen. I alt 103 virksomheder har lærepladser inden for 65 fag.

– Det siger noget om, hvor utroligt mange muligheder man faktisk har inden for det faglærte område på Bornholm. Vi håber, at oversigten kan inspirere endnu flere til at finde den helt rigtige uddannelse, uanset om det er en af de alment kendte uddannelser eller en af de mere ukendte, som Bornholm også har brug for, siger Klaus Werner i pressemeddelelsen.

Han er konsulent på projektet Faglært er Fedt, som står for oversigten.

Holdt fast trods corona

Faglært er Fedt drives af Business Center Bornholm. Målet er at få flere til at vælge en faglært uddannelse og dermed sikre faglært arbejdskraft til Bornholm. Projektet begyndte i 2020 og løber til 2023.

– Allerede nu er det fantastisk at se den kæmpe opbakning fra de bornholmske virksomheder. Grundet coronavirussen har de jo været igennem et svært år med stor usikkerhed, men de har holdt fast ved at tage elever og lægge deres oplysninger frem, siger bestyrelsesformand Karen Bladt hos Business Center Bornholm i pressemeddelelsen.

Det lokale sammenhold er et modsvar til de rekrutteringsudfordringer, Bornholm har som en ø uden nabokommuner. Allerede sidste år blev der indgået flere uddannelsesaftaler end nogensinde før på Bornholm. 421 elever med bopæl på Bornholm fik elevplads i 2020.

– At vi kan slå rekorden midt i en stor, global pandemi, siger virkelig noget om, hvor meget vi kan opnå, når vi tager fælles ansvar for at tage elever og kommunikere klart og realistisk om de mange muligheder, man faktisk har, også på en ø som Bornholm. Derfor opfordrer vi også til, at endnu flere virksomheder melder sig til ordningen. Målet er at få alle bornholmske virksomheder med lærlinge med på rejsen. Servicen, som projektet tilbyder, er gratis for virksomhederne, siger Karen Bladt.


Om Faglært er Fedt

Faglært er Fedt vil udvikle og dokumentere nye metoder til at sikre femtidens faglærte arbejdskraft på Bornholm.

Udover praktikpladsoversigten arbejder projektet med et korps af unge forbilleder, målrettet støtte til virksomhederne og kommunikation om de mange muligheder i de bornholmske virksomheder.

Projektet drives af Business Center Bornholm. Det er støttet af Bornholms Regionskommune, Nordea-fonden og Sparekassen Bornholms Fond, og det samarbejder med Resonans Kommunikation, Tænketanken DEA og Center for Regional- og Turismeforskning.