Elever om genåbning: Vi glæder os til at komme i skole, men vi er også bekymrede

Elever om genåbning: Vi glæder os til at komme i skole, men vi er også bekymrede
Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 25. FEB 2021 • 06:02
| ABONNENT
25. FEB 2021 • 06:02

GENÅBNING

Alle bornholmske skoleelever kan komme i skole igen.

Det har regeringen med et flertal i Folketinget i dag besluttet på baggrund af de anbefalinger, som regeringens ekspertgruppe er kommet med. Samtidig har regeringen meldt ud, at de anbefaler, at børn over 12 år lader sig teste to gange om ugen.

Vi har spurgt tre af øens elevrådsformænd om, hvad de mener om genåbningen og anbefalingen om to ugentlige tests.

 

Emma Sørensen

Går i 8. klasse og er elevrådsformand på Aavangsskolen

– Jeg tænker, at det er fedt, at vi kan komme tilbage i skole igen. Jeg vil gerne se mine venner på andet end en skærm, men jeg kan også være lidt bekymret for, hvordan de vil gøre det, så vi kan være sikre på, at vi ikke smitter hinanden. Der er jo nogen, der har forældre eller bedsteforældre, som de skal passe på. Vi har snakket om genåbningen i dag, og de fleste i klassen glæder sig til at komme tilbage. De gider ikke være hjemme mere, men der er også flere, der er bekymrede for, hvordan man kan sikre, at der ikke kommer store smitteudbrud. Vi synes, at to tests om ugen nok er den bedste måde at gøre det på, fordi vi rigtig gerne vil tilbage i skole. Men der er sikkert også nogen, der ikke vil testes, og hvad gør vi så? Lærerne kan jo ikke tvinge dem. Det bedste er jo, hvis alle bliver testet. Jeg kan ikke se, hvad man ellers skal gøre. Man kan jo ikke lave undervisning, hvor man bare sidder fem i klasselokalet. Det bliver for tomt. Jeg er en af dem, der gerne vil testes, når det betyder, at vi kan komme i skole igen. Det er ved at være meget tungt at sidde derhjemme foran en skærm.

 

Tea Petersen

Går i 7. klasse og er elevrådsformand på Svartingedal Skole

– Jeg synes, det er dejligt, at skolerne genåbner. Vi har brug for at være sammen med hinanden. Det er ikke det sundeste sådan rent mentalt at sidde derhjemme hele dagen og være ensom. De fleste i klassen synes, det er rart at sove længe og kommer til at savne det, men de glæder sig til at få fysisk undervisning igen. Det giver bare bedre læring. Der er flere, der bor på landet, som ikke har ret god wifi, og det hænger bare ikke særligt godt sammen med digital undervisning. Vi synes, det er både positivt og negativ med to tests om ugen. Det positive er, at man er mere sikker på, at der ikke er nogen af os, som er syge og kan smitte hinanden. Det negative er, at der nok er nogen, der ikke vil testes, fordi de tænker, at de er på Bornholm og ikke tager fra øen og derfor ikke føler, der er risiko for, at de er blevet smittet af nogen. Jeg tænker selv, at jeg er nødt til at blive testet, fordi jeg gerne vil tilbage og have undervisning på skolen. Det er ved at være meget trættende at være hjemme og have de samme mønstre hver dag. Men skal jeg være ærlig, så er det da ikke det, jeg ser mest frem til. Jeg har heller ikke været fra øen, så der er ikke stor chance for, at jeg er blevet smittet. Men det er det rigtige at gøre, så jeg siger selvfølgelig også ja til at blive testet.

 

Nana Strand

Går i 8. klasse og er elevrådsformand på Hans Rømer Skole

– Det er dejligt, hvis vi må komme tilbage. Det tror jeg, de fleste elever synes. Nogen trives nok også med at være hjemme, og der er nogle elever, der har meget lang transporttid til skole, som nok synes, det har været rart at kunne sove længere om morgenen. Men overordnet set så tror jeg, de fleste synes, det er dejligt, at vi kan komme tilbage i skole. Jeg synes selv, det har været hyggeligt med mere tid derhjemme med min familie, og der har været mindre stress og transport i hverdagen. Men jeg foretrækker alligevel den gamle hverdag, hvor man kunne komme i skole og gå til fritidsaktiviteter. Der er nogen i klassen, der har forældre, som er lidt bekymrede for genåbningen og risikoen for, at man smitter hinanden. Der er jo nogen, som har bedsteforældre, der er syge og som helst ikke skal smittes. Men jeg tror godt, vi kan finde ud af at overholde de retningslinjer, der er. Vi er ikke vilde med at skulle testes, men det er fint nok, når det er det, der skal til, for at vi kan komme i skole. Det er ikke noget, som nogen af os glæder os til, men hvis det gør, at vi kan se hinanden og lærerne igen, så kan vi godt leve med det. Jeg vil også selv tage imod tilbuddet om at blive testet. Hvis der er en, der er smittet, så er det jo meget vigtigt, at vi finder ud af det, inden det spreder sig.