Dreng ok efter chok: Tredje gang på få uger at elever fra skole sidder fast i babygynge

Dreng ok efter chok: Tredje gang på få uger at elever fra skole sidder fast i babygynge
Brandfolk fra den nærliggende Falck-station var hurtige til at komme drengen til undsætning, da han mandag ved 11-tiden sad fastklemt i babygyngen. Undervejs besvimede skoleeleven, der var på legepladsen sammen med tre klassekammerater og en lærer. Foto: Berit Hvassum
SKOLE | RØNNE | ABONNENT | 21. SEP 2021 • 11:51
Jakob Nørmark
Journalist
SKOLE | RØNNE | ABONNENT
21. SEP 2021 • 11:51

En dreng fra femte klasse måtte mandag skæres fri af en babygynge, og lærerne på Søndermarksskolen er nu bedt om at være opmærksomme på at undgå, at elever finder på at sætte sig i gynger til de allermindste.


– Der er kun én gynge, siger en dagplejer til børnene, der sidder i ladcyklen, da de tirsdag formiddag ankommer til legepladsen ved Søndergården.

Normalt er der to gynger i stativet, men mandag blev babygyngen under stor dramatik afmonteret, fordi en alt for stor dreng havde sat sig på småbørnenes plads og måtte have brandvæsnets assistance til at komme op.

Drengen går i 5. klasse på Søndermarksskolen og var ude at gå med en lærer og tre andre elever, da den uheldige episode indtraf, forklarer skolens faglige koordinator, Jakob Fugl Hørkilde.

– Jeg fik en melding på kontoret om, at de var nødt til at ringe efter en ambulance, fortæller han.

– Drengen blev skåret fri, og Falck ville gerne have ham med på hospitalet for at tjekke, at der ikke var noget galt. Han var i chok og skulle øjensynligt være besvimet derude.

Forholdsvist hurtigt blev drengen udskrevet. Han er okay efter chokket, og det er personalet også, fortæller Jakob Fugl Hørkilde, som har talt med forældrene og mandagen igennem tog sig af de andre elever, der overværede hændelsen.


Foto: Jacob Jepsen


Ikke første gang

Det er tredje gang efter sommerferien, at Søndermarksskolens elever kommer galt af sted med babygynger. På den samme legeplads ved Søndergårdens rækkehuse måtte en ældre elev have hjælp til at blive trukket fri.

– Vi har også en babygynge lige ved siden af Søndermarksskolen, hvor jeg selv var nede og hive en dreng fra anden klasse fri, fordi han ikke selv kunne komme op, fortæller Jakob Fugl Hørkilde.

Skolens ledelse har på et infomøde med lærerne gjort opmærksom på gyngerisikoen.

– Vi er lidt trætte af de babygynger, så nu har vi sagt, at vi gerne må have fokus på, at de ikke behøver hoppe i gyngerne, hvis de ikke er babyer – og dem har vi ikke nogen af.

Hændelsen i Rønne Syd fandt i går vej til de landsdækkende medier, der er på jagt efter kuriøse 112-historier. Bornholms Politi bekræftede over for BT, at en pige for nylig sad fast i den nu afmonterede gynge.

– Der har tidligere været en episode med en 13-årig pige, der sad fast i den samme gynge. Gyngen er beregnet til børn på op til 6 år, så det burde være tydeligt, at der ikke er plads til hverken en dreng på 11 år eller en pige på 13 år, sagde vicepolitiinspektør Jan Egelund til BT.

Dagplejebørnene springer over gyngestativet og trasker i stedet over mod legetårnet. Da Bornholms Tidende fortæller dagplejerne, at drengen var 11 år, ryster de på hovedet. For når deres børn er i vintertøjet, kan det være besværligt at få selv dem ned i babygyngerne – og op igen.