DF vil have hurtigfærge mellem Rønne og København

DF vil have hurtigfærge mellem Rønne og København
Hans Kristian Skibby (DF)
| ABONNENT | 9. FEB 2021 • 17:31
Af:
Aleksander Klug
| ABONNENT
9. FEB 2021 • 17:31

Dansk Folkeparti har netop fremsat et forslag i Folketinget om at etablere en direkte færgeforbindelse med hurtigfærge mellem Rønne og København.

Ifølge transportordfører Hans Kristian Skibby, er det principielt forkert, at danske rejsende fra Bornholm til hovedstadsområdet skal i transit gennem et andet land, og at rejsende fra Rønne til København også skal døje med omkostninger til både færgebilletten fra Ystad samt kørsel gennem Sydsverige og en broafgift på Øresundsbroen.

Alternativet er den seks timer lange tur fra Rønne til Køge, men heller ikke denne er ifølge Dansk Folkeparti tilfredsstillende.

– Vi er jo i kontakt med virkelig mange mennesker, der er enormt frusterede over de betingelser, der lige nu er for at komme til og fra Bornholm. og sådan som situationen er lige nu, har aldrig været mere aktuelt at undersøge vores muligheder for et sammenhængende Danmark. 

Ved en bred politisk trafikaftale i oktober 2002 blev den dengang direkte færgeforbindelse mellem Rønne og København nedlagt med virkning fra 2004. Siden da, er færgebetjæningen af Bornholm er blevet undersøgt ved flere lejligheder, men spørgsmålet om en direkte rute fra København, har ikke været en del af undersøgelserne.

Men siden nedlægningen af københavnerruten, er der kommet nyere og mere driftsikre katamaranfærger til, mener Hans Kristian Skibby, der derfor vil undersøge muligheden for at placere et havne-anlæg, der vil kunne betjene en hurtigfærge i eksempelvis på Københavns Nordhavn, Dragør eller Køge.

– Målet med den her undersøgelse, er, at vi skal vælge den mest intelligente model til at forbinde de to landsdele, lyder det fra transportordføreren.