Derfor passer ventetiderne ikke

Derfor passer ventetiderne ikke
Arkivfoto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 17. MAJ 2021 • 07:13
Sofie Møller
Journalist
| ABONNENT
17. MAJ 2021 • 07:13

TEST

De lange køer ved testcentrene på Bornholm i kristihimmelfartsferien har fået folk til at lede efter den korteste ventetid på Copenhagen Medicals hjemmeside, hvor køtider til hvert enkelt testcenter er oplyst.

Men hvad hjælper det, hvis siden fortæller, at der er 15-30 minutters kø, og man alligevel ender med at vente i en time eller længere? Netop dette scenarie har flere af dem, Bornholms Tidende har været i kontakt med, oplevet i de seneste dage.

Ifølge presseansvarlig hos Copenhagen Medical Trine Baadsgaard er der en god forklaring på, at tiderne ikke altid stemmer overens med virkeligheden.

– Tiderne er blot estimerede. Vi har ikke prioriteret at have folk til at stå og tage tid. Lige nu foregår det sådan, at de ansvarlige for testcentrene skal opdatere hver 15. minut, hvor lang køen er, siger Trine Baadsgaard og uddyber, at det er her skævvridningen kan opstå.

– Dels har testpersonalet nogle gange travlt, så de måske ikke får den opdateret, og dels kan vi ikke styre, om der kommer 20 mennesker i kø lige efter den er opdateret. Og lige nu er vi så uheldige at have nogle IT-problemer, der gør, at opdateringerne kommer på for langsomt.

Hun understreger derfor, at folk ikke må tro, det er et live-udtryk.

– Det kan være vi skal være bedre til at kommunikere det ud, for hvis folk tror tiden er præcis, så skal vi have fremhævet, at det er estimeret, siger Trine Baadsgaard.

Hvad kan folk så bruge køtiderne til, hvis nogen kommer til at vente en time mere end hjemmesiden siger?

– Der er ingen tvivl om, at det er for længe at stå i over en time, men vi prøver hele tiden at følge med. Og igen, nogle dage er der pres på, og nogle dage er der noget IT, der driller. Jeg vil så også sige, at vi hellere vil have tiderne på hjemmesiden, hvor de passer det meste af tiden, end at de slet ikke er der. Og så skal vi selvfølgelig skrive, hvis der er uregelmæssigheder, siger Trine Baadsgaard.