Debat: Staten blander sig i lokalpolitik

Debat: Staten blander sig i lokalpolitik
Hvilken kommune har råd til at afvise statsstøtte?, spørger Poul Steen Larsen i dette læserbrev. Arkivfoto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 7. JUN 2021 • 13:16
Af:
Poul Steen Larsen
Jens Koefoeds Vej 15
Sorthat-Muleby
| ABONNENT
7. JUN 2021 • 13:16

LÆSERBREV

Nu har kulturminister Joy Mogensen (S) fået den idé, at de kommunale biblioteker skal integreres i kulturhuse, der så skal ligge i byernes bymidte (Tidende den 29. maj 2021).

Det vil hun med skattefinansierede kroner fra regeringen friste kommunerne til at beslutte. Uanset om bymidten i en by har plads til eller egner sig til placeringen – for det ved Joy Mogensen intet om. Men hun har nu lagt en gulerod ud for lokalpolitikerne, som sikkert i mange kommuner vil overtrumfe kritikken fra lokal modstand og argumenterne for, at kommunerne selv har lov til bestemme, hvor deres bibliotek skal placeres. Hvilken kommune har råd til at afvise statsstøtte?

At en regering på den måde blander sig i beliggenheden af en kommunal bygning eller virksomhed er usædvanligt, ildevarslende og meget upassende i forhold til det kommunale selvstyre. Udmeldingen kommer – pudsigt nok – både samtidigt og meget belejligt for tllhængerne af at ignorere biblioteksbrugernes ønske om at bevare Bornholms Bibliotek, hvor det ligger.