Debat: Bevar det gode bibliotek

Debat: Bevar det gode bibliotek
Arkivfoto: Jakob Jepsen
| ABONNENT | 12. MAJ 2021 • 06:35
Af:
Arne Ipsen
Skydebane Allé 1
3000 Helsingør
| ABONNENT
12. MAJ 2021 • 06:35

LÆSERBREV

En bornholmer, der bor ovre, kan jo ikke blande sig i forholdene inden for regionskommunen. Men under mine besøg, så ofte som det er muligt, på fødeøen nyder jeg altid at besøge den behagelige ejendom med biblioteket og Bornholms Ø-arkiv ved Pingels Allé i Rønne.

Nu er der altså planer om at flytte institutionen til Dams Gård. Jeg forstår udmærket den brede protest. Ejendommen i Krystalgade, oprindelig købmandsgård i 1700-tallet og hotel i årtier fra 1800-tallet, pynter fint blandt de karakteristiske bygninger i den gode gamle by. Og den har en central beliggenhed. Javist. Men hvorfor ikke gøre ejendommen til kulturhus og lade biblioteket være i fred?

Turen fra det centrale Rønne til biblioteket går ad den minderige Sankt Mortensgade. Med Bornholms Museum og den flotte Teknisk Skolebygning fra 1893, hvor en del af os har været elever.

Så kommer vi til en dejlig, fritliggende institution med mange parkeringspladser og handicapvenlige forhold. Jeg betragter det som et gode, når et bibliotek er i ét plan, med allerhøjst en balkon, bogudlån, en læsesal med kaffehygge og eventuelt et arkiv. Alle skal have glæde af stedet!

Jeg har ikke stemmeret inden for BRK. Men jeg vil på alle måder bakke op om modstanderne af centralbibliotekets flytning. Også med underskrift, hvis det kommer på tale.