De kom langvejs fra for at flytte ind i ny andelsbolig

De kom langvejs fra for at flytte ind i ny andelsbolig
– Hvis vi skulle flytte til Bornholm, var det sådan noget, vi skulle have, for vi skal ikke bruge en masse penge og tid på vedligehold, siger Preben Kristensen. Foto: Jacob Jepsen
BOLIGER | RØNNE | ABONNENT | 16. OKT 2021 • 17:30
Holger Larsen
Journalist
BOLIGER | RØNNE | ABONNENT
16. OKT 2021 • 17:30

Det er pensionister, der er flyttet ind i de nye andelsboliger på Christians Plads i Rønne. Bente og Preben Kristensen er kommet fra Bramming.


Den 13. september fik ejerne af de 12 nye andelsboliger på Christians Plads i Rønne nøglerne, og så rullede det ene flyttelæs efter det andet ind på parkeringspladsen.

Blandt dem, der fik nøglerne den dag var Bente og Preben Kristensen, og knap tre uger tager Preben Kristensen imod besøg i den nye, 85 kvadratmeter store bolig. Han er i mellemtiden blevet valgt som formand for andelsboligforeningen.

– Der var ingen andre, der ville. Men det kunne jeg da godt. Jeg er vant til organisatorisk arbejde og har været politisk aktiv i 50 år, siger Preben Kristensen, da vi har sat os til rette med en kop kaffe i det lyse køkken-alrum.

– Vi beboere er alle i pensionsalderen, og vi er rimeligt tilfredse med boligerne. Der har været nogle småting, og de er blevet rettet meget hurtigt, siger Preben Kristensen om byggeriet.

– Det er nogle, der har solgt deres huse for at flytte i noget mindre. Ligesom os. Vi flyttede bare lidt længere.

Bente og Preben Kristensen er flyttet fra Bramming i Sydvestjylland til Bornholm:

– Bente er fra Rønne, og hun siger, at hun boede i 35 år på Bornholm, derefter i 35 år i Jylland, og så kan vi bo i 35 år på Bornholm, og så kan vi se, om vi skal retur til Jylland til den tid, siger Preben Kristensen, der er jyde.


Preben Kristensen fortæller Bornholms Tidendes medarbejder om sin nye andelsbolig på Christians Plads og om kunsten på væggene. Hunden Vinur, der er en bedlington terrier, tager situationen med knusende ro. Foto: Jacob Jepsen


De så prospektet

– Vi fik fat i prospektet for byggeriet her, og hvis vi skulle flytte til Bornholm var det sådan noget, vi skulle have, for vi skal ikke bruge en masse penge og tid på vedligehold. Her er det jo nyt det hele, siger han.

– Vi skulle oprindelig være flyttet ind i august, men der stod i papirerne, at der var en mulighed for en forlængelse af byggeperioden med seks uger, og sådan blev det. Det betød, at nogle var nødt til at flyte ind i midlertidige boliger, som vi selv gjorde det, da vi fik lov til at bo lidt længere i Lille Madsegade, end det var meningen, fortæller Preben Kristensen.


Foreningens opgaver

Han synes allerede er der er et godt naboskab i andelsboligforeningen, selv om han ikke har lært alle at kende. Der venter Preben Kristensen og den øvrige bestyrelse en række opgaver:

– Vi skal have nogle tilbud hjem på markiser, så vi får noget, der ligner hinanden. Så skal vi have sat havelåger op, og vi har talt om afskærmningsrækværk ved terrasserne, så vi kan sidde ude uden at genere naboerne. Vi har snakket om, at vi skal have fælles plæneklippere i stedet for, at vi alle investerer i en. Det er sådan noget, vi lige skal finde ud af, siger andelsboligformanden.

Bente Kristensen har arbejdet i Esbjerg Kommune som mijøsagsbehandler. Hun er nu gået på pension og er allerede med i diverse foreninger, har genoptaget gamle bornholmske bekendtskaber, og så er hun frivillig i en genbrugsbutik, og ikke mindst dyrker hun sin store interesse for islandske heste.

Arbejder stadig

Preben Kristensen er stadig på arbejdsmarkedet, selv om han er 72 år. Han har været arbejdsmiljørådgiver i 40 år, og han har sit eget firma med opgaver flere steder i landet. En del af det kan han klare fra det nye hjemmekontor på Christians Plads.

– Jeg fortsætter med det arbejde så længe, jeg har helbred og hukommelse til det, for jeg møder mange spændende mennesker, siger han.