DAT ændrer ruteplan: Flyver med kun tre afgange

DAT ændrer ruteplan: Flyver med kun tre afgange
Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 15. MAR 2020 • 15:07
Af:
marie-hofman
| ABONNENT
15. MAR 2020 • 15:07
De næste to uger vil der kun være tre daglige flyforbindelser mellem København og Bornholm.

På baggrund af Corona, har DAT valgt at nedjustere fra den 16. marts og frem til den 3. april.

– Det er vores absolutte minimumsberedskab, siger Robert Rungholm, Commercial Manager i DAT. Normalt flyver ni ruter mellem Bornholm og København, men også hos flyselskabet, har krisen raset siden i onsdags.

– I starten af ugen så reservationer og fremmøde flittigt ud. Men siden onsdag er det bare gået stærkt, og det er umuligt at planlægge, fordi mange gange enkelt ikke møder op, siger Robert Rungholm.

I de seneste dage har man lagt flyvninger sammen, for at få det til at gå op. Søndag har flyselskabet kun haft to. Og Robert Rungholm tvivler på om man i de kommende dage vil få fyldt de tre flyruter op. Man har dog valgt at opretholde ruterne, særligt af hensyn til hospitalspatienter.

– Fra hospitalets side er vi er blevet bedt om at opretholde forbindelse af hensyn til de patienter - særligt kemopatienter - der modtager behandling i København og som ikke kan tage færgen. Det er vores absolutte lavblus lige nu, og så er vi altid klar til at opjustere, siger Robert Rungholm. Mandag viser reservationerne en belægning på omkring 55 procent på ruterne. Men her er man meget spændt på at se fremmødet.

– Vi har haft så mange, der ganske enkelt ikke er dukket op. Så det bliver spændende at se, siger Robert Rungholm.

Flyruterne fra Bornholm afgår kl. 06.40, kl. 08.55 og kl. 17.05.