Budget presset: Folkemødets direktør overvejer nedsat tid

Budget presset: Folkemødets direktør overvejer nedsat tid
Peter Christiansen. Arkivfoto: Line Søndergaard Hansen
NYHED | ABONNENT | 22. JUN 2024 • 05:30
NYHED | ABONNENT
22. JUN 2024 • 05:30

Den samlede økonomi i Folkemødet ser med direktør Peter Christiansens øjne 'rigtig god ud'. Men lønbudgettet er 'presset', og derfor har han bedt de ansatte overveje, om nogen vil gå ned i tid for at sikre så mange fastansættelser som muligt. Samtidig vil Peter Christiansen ikke svare på, om han vil fortsætte med at være direktør.

Folkemødets direktør, Peter Christiansen, vil gerne have så mange fastansatte i Folkemødets sekretariat som muligt. Men selvom den samlede økonomi i Folkemødet ifølge direktøren ser 'rigtig god ud', så er lønbudgettet presset. Lønbudgettet er steget med 50 procent siden Peter Christiansen satte sig i direktørstolen den 1. februar 2023, fortæller han, og forklarer, at det er en helt bevidst, strategisk handling.

– Jeg sagde, da jeg kom for et år siden, at vi simpelthen skal have nogle flere fastansættelser. Jeg er gået fra at have 10-11 fastansættelser til at have 16-17, fortæller Peter Christiansen.

Derfor skal der internt i folkemødesekretariatet nu være en diskussion om, hvorvidt nogle af medarbejderne vil arbejde på halv tid. Peter Christiansen har nemlig bedt de ansatte overveje, om nogen har lyst til at gå ned i tid, da lønbudgettet er presset.

– Vi har et sekretariat, hvor vi har brug for rigtig, rigtig mange i foråret - og færre i efteråret. Derfor skal vi diskutere, om nogle har lyst til at komme ud at vandre i bjergene eller sådan noget og tage en halv måned i løbet af september, oktober og november, siger folkemødedirektøren, der videre tilføjer:

– Det er en måde at sikre medarbejderne på. Der er mange på korttidsansættelse, der skal stoppe. Det er den tradition, man har haft, og det prøver jeg at lave et brud med, så vi kan fastansætte så mange folk som muligt.

Så du kan beholde dem til næste sæson?

– Opbygge en kontinuitet og et stærkt sekretariat, som er meget mere videnstungt end hvis vi hiver folk ind hvert år og de så skal stoppe igen.

Direktør på nedsat tid

Peter Christiansen ser det som en af sine allervigtigste opgaver at stablisere sekretariatet. Samtidig inkluderer han sig selv i den gruppe af ansatte, der kan gå ned i tid i løbet af Folkemødets lavsæson.

– Jeg prøver at lave så mange fastansættelser som muligt - men det kan være, vi så har det sådan, at nogen går på kortere tid i løbet af efteråret inklusive mig selv, siger han.

Om Peter Christiansen stadig er en del af Folkemødets ledelse til efteråret er dog uvist. Fredag havde folkemødedirektøren nemlig "ingen kommentarer" til spørgsmålet om, hvorvidt han selv mener, han har en fremtid i Folkemødet.

Den melding kommer, efter Vibe Klarup torsdag meldte ud, at hun stopper som formand i Foreningen Folkemødet, og den ene del af det nykonstituerede formandskab, Carsten Grønning, ellers efterfølgende udtalte tillid til direktøren og opbakning til, at han kan fortsætte.

Hvordan ser din egen fremtid i Folkemødet ud, efter Vibe Klarup er stoppet?

– Den ser sådan ud, at jeg nu har halvanden uge, hvor jeg skal afslutte en masse ting og evaluere, og så går jeg på ferie. Og det glæder jeg mig til.

Tror du, du vil blive ved med at være direktør i Folkemødet – eller har du lyst til at lave noget andet? Har du gjort dig nogle tanker om det?

– Det har jeg ikke gjort mig nogle tanker om.

Vil tænke sig om i ferien

Folkemødet har de seneste måneder været i vælten flere gange. Blandt andet skrev Tidende den 4. april om et brev til folkemødeledelsen, som Politiken var kommet i besiddelse af, hvor syv ansatte i sekretariatet udtrykte bekymring for selve driften af mødet og i samme ombæring kritiserede Peter Christiansen for at være 'uengageret' i det daglige arbejde. To dage senere fortalte Tidende, at den interne kritik havde fået direktøren til at tage en pause fra sit arbejde. Daværende bestyrelsesformand Vibe Klarup oplyste til Altinget, at direktøren og bestyrelsen i den forbindelse ville tage "et par proces-dage" sammen.

Den 8. april fortalte nu tidligere projektleder Louise Bjerregaard, at hun fratrådte sin stilling med øjeblikkelig virkning.

– Jeg er slidt op, og det er mine kollegaer desværre også, udtalte Louise Bjerregaard til Tidende dengang.

Det er blandt andet efter det forløb og et overstået folkemøde, at Peter Christiansen nu går på ferie om halvanden uge.

Mener du selv, du har en fremtid i Folkemødet, når der har været meget fokus på din person?

– Det har jeg ingen kommentarer til, siger Peter Christiansen.

Hvorfor vil du ikke svare på det?

– Nu går jeg lidt på ferie, og så tænker jeg mig lidt om. Jeg er rigtig glad for, at bestyrelsen er ude at stå bag de beslutninger, vi har taget, så det har jeg det fint med.

Hvornår tror du, du har en afklaring på din fremtid her efter ferien?

– Min afklaring er, at jeg skal på en rigtig dejlig ferie. Det er det, lyder svaret fra folkemødedirektøren.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT