Bryggerier planlægger ølvandring og søger lokale guider

Bryggerier planlægger ølvandring og søger lokale guider
Fra Mikkeller ølfestival i Aarsdale sidste år. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 22. APR 2021 • 07:10
Af:
Marie Hofman
| ABONNENT
22. APR 2021 • 07:10

OPLEVELSE

Bryggeriet Mikkeller planlægger i samarbejde med fire lokale bryggerier sommeren igennem en række ølvandringer under overskriften Bornholm Beer Walk.

Turene vil være en kombination af ølsmagning og byvandring i byerne Gudhjem, Rønne, Svaneke og Allinge. Udover Mikkeller arrangeres turen i samarbejde med øens bryggerier Small Batch Bornholm, Beer Here, Penyllan samt Svaneke Bryghus. Og man leder nu derfor efter lokale guider, der ønsker at lede vandringerne. Det oplyser Christoffer Hansen fra Mikkeller Beer Walk.

– Det kommer til at foregå sådan, at man får udleveret en rute og et manuskript til fortællingen om byen. Her skal man guide en gruppe på 10 rundt til forskellige vartegn i byen samt det lokale bryggeri. Det er derfor også et plus, hvis man har bredt lokalt kendskab til byen og kan krydre vandringen med lidt personlige anekdoter, siger Christoffer Hansen, der netop har startet Mikkeller Beer Walk i København. Et lignende koncept, der kombinerer byvandring med ølsmagning. Ligesom i København vil Bornholms Beer Walk også være udelukkende udendørs.

– Konceptet er blevet taget rigtig godt imod, og det er nok også fordi, at corona stadig fylder i folks bevidsthed og man stadig er lidt påpasselig. Så jeg har store forhåbninger til at starte det på Bornholm. Jeg er selv bornholmer og har hele tiden haft en ambition om, at vi skulle arrangere det her i samarbejde med alle øens bryggerier, siger Christoffer Hansen, og tilføjer, at man lige nu planlægger, at Bornholms Beer Walk kan starte i juni og løbe henover højsæsonen. Hver tur vil blive fastlagt en enkelt by og varer cirka 2,5 time. For mere information kan man kontakte Christoffer Hansen fra Mikkeller Beer Walk.