Bornholm baner vejen for nationalt netværk
Skiltning, kort og en digital planner skal hjælpe folk til nye oplevelser i naturen på Sydbornholm. Foto: Marco Berends

NATUR | SYDBORNHOLM
13. OKT 2021 • 07:30
Henrik Nielsen
Journalist

Bornholm baner vejen for nationalt netværk

Sydbornholm er et af fire steder i landet, hvor man kan cykle en tur og opleve naturen på en helt ny måde. Et pilotprojekt baner vejen for et nyt nationalt netværk, hvor man selv kan planlægge, hvor lang turen skal være, og hvad man vil opleve.

– Målet med projektet er at give flere mennesker nem adgang til alt det, Danmark har at byde på. Vi vil inspirere alle til at komme ud og opleve naturen i fritiden, både de lokale beboere, de danske turister og de udenlandske gæster, fortæller projektleder Marco Berends hos Dansk Cykelturisme i en pressemeddelelse.

To af samarbejdspartnerne i pilotprojektet er Bornholm Regionskommune og Destination Bornholm, hvor direktør Pernille Lydolph har store forventninger til det nye netværk.

– Naturoplevelser fylder stadig mere, og derfor er det oplagt at hjælpe gæsterne til nogle spændende og måske nye ture. Med knudepunktsnetværk og effektiv skiltning kan vi sende dem ud i områder, de endnu ikke kender så godt, og hvor oplevelsen måske bliver endnu mere mindeværdig. Og derigennem kan vi få en større del af øen i spil, siger hun i pressemeddelelsen.

I det nye netværk skal man ikke bevæge sig fra A-B, men kan planlægge sin egen tur. Mulighederne er nærmest uendelige. De mest naturskønne strækninger bliver bundet sammen med knudepunkter, hvor man frit kan vælge, i hvilken retning man skal fortsætte. Undervejs bliver man guidet med skilte og kort, og en digital planner er også på tegnebrættet.

Marco Berends håber, at mange vil bakke op om projektet, pumpe cyklen og teste netværket omkring Dueodde, Pedersker og Øster Sømarken.

– Vi har brug for feedback, så vi kan designe netværk og skiltning til dem, der faktisk skal bruge det i hverdagen og i ferierne, siger han.Flere nyheder