BHS Logistic skal sikre at coronavaccinen når frem til de danske regioner
Fem biler fra bornholmsk-baseret BHS Logistics, står klar til at skrive transportfirmaet ind i Danmarkshistoriens kapitel om coronaepidemien. Foto: Statens Seruminstitut.

26. DEC 2020 • 11:16 • AF MARTIN GANGELHOFF HANSEN • GRATIS

BHS Logistic skal sikre at coronavaccinen når frem til de danske regioner

Tidligt lørdag morgen trillede en kassevogn gennem porten til Seruminstituttet i København. Udenpå er der intet der røber, at den bærer en værdifuld last. To papkasser opbevaret ved minus 70 grader, der indeholder Danmarks 10.000 første doser med coronavaccine.

Inde på p-pladsen står yderligere fem kassebiler og varevogne. Alle udstyret med det nødvendige køleudstyr, som coronavaccinen fra Pfizer/Biontech kræver. Bilerne er fra det bornholmsk baseret logistikfirma BHS Logistics. De skal transportere vaccinen videre ud til de danske regioner, hvor den første sending blandt andet skal gå til de plejehjem, der er hårdest ramt af covid-19.

Statens Seruminstitut (SSI) bekræfter over for Bornholms Tidende, at det er BHS, der har til opgave at fragte vaccinen rundt i Danmark.

BHS Logistics har en kontrakt med SSI om at transportere vacciner rundt i Danmark, for eksempel den årlige vaccine mod influenza. En opgave virksomheden har varetaget for seruminstituttet siden 2018.

Derfor hører det med i kontrakten, at BHS Logistics også skal transportere vaccinen mod covid-19.

Specialister i medicintransport

På deres hjemmeside oplyser BHS Logistics, at de blandt andet specialiserer sig i at transportere medicin og lignende for pharma-industrien.

Tilbage i november udsendte logistikvirksomheden en pressemeddelelse, hvori de meddelte, at de siden september har stået for at transportere covid-19-prøver fra Danmarks 25 testcentre og videre hen til laboratorier til undersøgelse.

I den forbindelse udtalte driftschef hos Statens Serum Institut, Pia Webster, at BHS Logistics blev valgt til den opgave på baggrund af transportvirksomhedens fleksibilitet og høje kvalitetskrav.

I samme pressemeddelelse siger afdelingsdirektøren hos BHS Logistics Pharma, Torben Sørensen:

– Det er fantastisk, at vi som transportvirksomhed, kan være med til at yde hjælp i disse svære tider. Det er et kæmpe samfundsansvar, og det skal selvfølgelig også afspejle sig i vores serviceniveau.

Bornholms Tidende har forsøgt at få en kommentar fra BHS Logistics, men uden held.

Det bliver køligere: 'Kør forsigtigt'
22. JAN 2021 • 20:31 • GRATIS

Det bliver køligere: 'Kør forsigtigt'

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.