Beruset pige sparkede betjent over skinnebenet: Uro efter afbrydelse af ungdomsfest endte med betinget fængselsdom
Den berusede pige sparkede en betjent over skinnebenet i skolegården på Åvangsskolen. Arkivfoto: Jacob Jepsen

7. OKT 2020 • 13:51 • AF JAKOB-NOERMARK • GRATIS

Beruset pige sparkede betjent over skinnebenet: Uro efter afbrydelse af ungdomsfest endte med betinget fængselsdom

RETTEN

En 17-årig pige får en plet på sin straffeattest, fordi hun en fredag aften i august sparkede en mandlig politiassistent over skinnebenet. Det skete på Åvangsskolen udendørsarealer, hvor en større gruppe unge sad og drak, indtil to politibetjente dukkede op omkring klokken 22.30 og lukkede festen.

Hovedparten af flokken, som ifølge en af betjentenes vidneforklaring talte cirka 20 unge, fortrak sig stilfærdigt, men en gruppe piger strittede imod. Som svar på, at betjentene oplyste pladsen med lommelygter, brugte de unge deres mobiltelefoner til at lyse betjentene i hovedet.

– De begynder at gå derfra, men skal hele tiden gå tæt op ad os og stille provokerende spørgsmål, fortæller den kvindelige politiassistent, da hun afgiver vidneforklaring om, hvad der ledte op til sparket.

Hun anslår, at de unge 20 gange fik besked på at forlade skolegården.

– En håndfuld forstår ikke budskabet. Og en enkelt nægter at forlade stedet, beretter den anden politibetjent.

Han forklarer, at han tog fat i den tiltalte piges arm og trak hende væk fra skolegården. Handlingen, der resulterede i et retsligt efterspil, skete, lige efter han slap taget på hende.

– Det resulterer i, at hun vender sig om og sparker mig over skinnebenet, fortæller han.

– Er det et hårdt spark? spørger anklager Anne Moe.

– Det er et spark, jeg tydeligt kan mærke, svarer politiassistenten, der straks efter sparket anholdt pigen og lagde hende i håndjern.

Pigen har en anden udlægning af episoden. Indledningsvist havde hun forklaret, at hun sparkede ud efter politimanden, fordi han havde slået ud efter hende. Og i øvrigt mente hun ikke, at hun havde havde ramt hans ben. Hun stod dog ved at have lyst politipatruljen i ansigtet med telefonen.

Tog imod dommen

Dommeren og de to domsmænd tror på politiets udlægning, og dommen bliver netop, som anklagemyndigheden havde argumenteret for: 30 dages betinget fængsel med en prøvetid på ét år.

Vold, eller forsøg derpå, mod en politmand i offentlig tjeneste takseres altid som minimum med en straf i det leje, og efter at have konsulteret dommen med pigen og hendes mor, meddelte forsvarsadvokat Bjarne Olesen, at pigen ikke vil anke dommen.

Hendes alder og fraværet af tidligere straffe betyder, at hun slipper for at skulle afsone dommen i et fængsel, understreger dommeren. Dommen omfatter også, at pigens sag skal behandles i Ungdomskriminalitetsnævnet.

Påmindelse om alkohol

Anklageren og dommeren interesserede sig for, hvad og hvor meget den 17-årige pige havde indtaget.

– Jeg havde drukket noget vodka, men ved ikke, hvor mange glas, fortalte hun og afviste at have taget stoffer.

Den kvindelige politiassistent forklarede, at pigen helt sikkert var beruset.

– Det var de fleste af dem, men ikke i en grad, så hun ikke vidste, hvad hun hedder, eller hvor hun er.

Og netop alkoholforbruget bliver omdrejningspunktet for dommer Tine Rud sidste pædagogiske bemærkning til pigen, der ifølge personundersøgelsen begyndte at drikke som 13-14-årig, havde røget hash, siden hun var 15, og prøvet andre stoffer, og nu vil holde op med at ryge cigaretter, fordi priserne er steget.

– Hvis man bliver så vild, når man drikker alkohol, at man sparker en betjent, vil det skabe problemer i tilværelsen, siger dommeren direkte til den unge kvinde, hvis mor, sagsbehandler og ungekonsulent – begge fra regionskommunen – var til stede i retslokalet.

– Held og lykke fremover.

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.