Bæredygtige madoplevelser i ferien
Bælgfrugter spiller en hovedrolle, når Det Levende Køkken inviterer indenfor i efterårsferien. Arkivfoto: Jacob Jepsen

MAD | BORNHOLM
13. OKT 2021 • 13:18
Henrik Nielsen
Journalist

Bæredygtige madoplevelser i ferien

Både voksne og børn kan få bæredygtige madoplevelser, hvis de besøger Gaarden eller Det levende Køkken i efterårsferien, hvor de store spørgsmål om klima og bæredygtighed bliver puttet i gryderne.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

På Gaarden i Melsted kæmper to hold om at lave en smagfuld menu med mindst muligt madspild. Undervejs får gæsterne gode råd om mad uden spild, og to erfarne dommere giver point for bæredygtighed, smag og stil.

Aftenen slutter med langbord og et lokalt måltid med drikke til alle. Er der mad til overs, kommer den med hjem i poser. Maria Gill fra Provianten i Gudhjem og Paulie Melnyk fra Holmer i Nexø leder hvert sit hold af markante fødevareproducenter og talentfulde kokkeelever.

Madskolernes Sussie Holmtoft byder indenfor i Det Levende Køkken i Østermarie og deler sine fif, når børnefamilier laver et vegetarisk festmåltid af danske og bornholmske bælgfrugter. Undervejs vil hun, Susanne Carlsen og Christian Møller Holm guide gæsterne igennem bælgfrugternes kringelkrogede univers, som både omfatter dyrkning på markerne, smagsprøver og bæredygtighed.

Arrangementet på Gaarden foregår torsdag den 21. oktober, og dagen efter åbner Det Levende Køkken dørene. Man kan tilmelde sig og købe billetter på Gaardens hjemmeside.Flere nyheder