Det fremgår af en pressemeddelelse.
På Gaarden i Melsted kæmper to hold om at lave en smagfuld menu med mindst muligt madspild. Undervejs får gæsterne gode råd om mad uden spild, og to erfarne dommere giver point for bæredygtighed, smag og stil.
Aftenen slutter med langbord og et lokalt måltid med drikke til alle. Er der mad til overs, kommer den med hjem i poser. Maria Gill fra Provianten i Gudhjem og Paulie Melnyk fra Holmer i Nexø leder hvert sit hold af markante fødevareproducenter og talentfulde kokkeelever.
Madskolernes Sussie Holmtoft byder indenfor i Det Levende Køkken i Østermarie og deler sine fif, når børnefamilier laver et vegetarisk festmåltid af danske og bornholmske bælgfrugter. Undervejs vil hun, Susanne Carlsen og Christian Møller Holm guide gæsterne igennem bælgfrugternes kringelkrogede univers, som både omfatter dyrkning på markerne, smagsprøver og bæredygtighed.