Det var lidt om hvad der allerede er sket , men i skal da ikke snydes for noget nyt.
Vi kan jo starte med noget som jeg ofte er blevet spurgt om: SKINKEN!!! Den har det umiddelbart godt. Jeg tror faktisk godt at man kan spise den allerede nu, men skal vi ikke vente lidt? Måske kan vi lave et arrangement til jul, hvor I allesammen kan smage den. En helt anden ting, som jeg næsten selv havde glemt; Lardo. Altså det der grisefedt, som jeg saltede sammen med rosmarin i uge 19, da jeg besøgte Christer på Il Buco. Jeg har ikke kigget til det i lang tid, men lige nu, åbner jeg køleskabet og ser om jeg bliver glædeligt overrasket, eller om jeg virkelig har fået lavet noget der er ulækkert.
Der var jeg heldig. Det så helt fint ud. Jeg har besluttet, at når I ikke får visdommen fra nogle af de dygtige madmennesker, der bor her på Bornholm i denne uge, så bliver det til to opskrifter. En pastaret med lardo og når man er færdig med at skære græskarhoveder, så de ligner uhyggelige gamle sure mænd, så kan man bruge indmaden til en lækker græskartærte. Så når I er færdige med at finde Karl Johan ude i skoven, så kan I komme hjem, spise lækker pasta og græskartærte til dessert.
Der er kun en ting at sige til dét: TAK AVISKOK!
Græskartærte til blæsende efterårsdage
Her indgår kondenseret mælk. Den skal karamelliseres. Man kan købe den karamelliseret i de fleste supermarkeder. Hvis ikke den variant er til at få fat på, så køb en helt almindelig dåse og kog selve dåsen i i vand i et par timer. Når du så åbner den, strømmer den lifligste duft ud i dit køkken.
En anden ingrediens er muscovadosukker – det kan, i bæredygtighedens navn, udskiftes med brun farin fra Lolland.
Græskar /5 kg befriet for skal og kerner
Kondenseret mælk 1,5 dl – karamelliseret.
Muscovadosukker 80 g