De syv gange Bornholm Rundt var den første store test, før turen går til USA den 10. juni. 16.-17. april kører Holmer Dirty Jutland – 420 kilometer fortrinsvis på grusveje fra Blåvandshuk til Skagen, og sidst på måneden gælder det Fyn, Langeland og Tåsinge Rundt – et løb på 550 kilometer.
Holmer er på cyklen hver dag, og lige nu kører han 500 træningskilometer om ugen. Han har gennemført alle de store ekstremløb, der findes i Europa, og når turen om to måneder går til USA, er det en mangeårig drøm, der går i opfyldelse. Sidste år blev turen udsat på grund af coronaen.
– Jeg har opfyldt tidskravene flere gange, men det er først nu, det har kunnet ladet sig gøre, at jeg kunne komme afsted, fortælller Holmer, der opererer med et team-budget på den dyre side af 250.000 kroner.
– Som det ser ud, skulle der ikke være problemer med at komme ind i USA for de udenlandske deltagere. Det tror arrangørerne på, og det tror vi også på. Men vi har ikke bestilt billetterne endnu, for ender det alligevel med en aflysning, så er pengene tabt, fortæller Morten Schnedler Grundsøe, der skal sørge for, at de ydre rammer er i orden på Holmers vilde USA-togt.
Derudover ledsages han af et team på otte medhjælpere – cykelvenner, som skal sørge for, at cyklen er i orden, og at Holmer sundhedsmæssigt ikke sætter helbredet på spil. Den seje bornholmer kører nemlig med et såkaldt ICD-implantat – en pacemaker med stødfunktion, som han fik indopereret, da han i 2013 faldt om med hjertestop under et cykelløb i Jylland.