108 meter høj kran skal samles i weekenden

108 meter høj kran skal samles i weekenden
De første vindmøllevinger blev losset i onsdags. En samlet losning varer omkring 12 timer, og Rønne Havn vil i de kommende måneder tage imod 18 anløb fra vingeskibe, der i alt bringer 3x72 vindmøllevinger til Bornholm, inden turen går videre til Kriegers Flak-parken. Foto: Siemens Gamesa
| ABONNENT | 5. DEC 2020 • 11:01
Af:
jakob-noermark
| ABONNENT
5. DEC 2020 • 11:01
HAVN

En 108 meter høj kran rejser sig snart over trætoppene på Galløkken. Tidligere på ugen ankom kranen til Rønne Havn i fragmenter, som skal samles i løbet af weekenden. Kranen skal bruges til at flytte vindmølledele og samle tårnelementer, og den kommer til at fremstå færdigsamlet mandag eller tirsdag i næste uge.

I tirsdags anløb et skib med de første vindmøllevinger til Kriegers Flak-parken, og endnu en sending vinger kommer i havn lørdag eftermiddag/aften og vil blive losset fra søndag morgen klokken 8.

På fredag, den 11. december, ankommer det første parti med den sidste byggesten til en fuld vindmølle; maskinhusene – eller naceller, som de kaldes.

Vingerne – som vejer 35 ton stykket – er lagt på den del af havnearealet, der ligger nærmest stranden på Galøkken. I den modsatte ende af havnen er tårnelementerne placeret. Der går tre tårnelementer på et tårn, og de vil blive samlet på Rønne Havn, inden de stående lodret sejles ud til Kriegers Flak med et jack-up-skib, der kan medbringe fire samlede tårne, fire maskinhuse og 12 vinger (fire sæt) ad gangen.

Den første udskibning med jack-up-skibet Vole au Vent er planlagt til slutningen af januar eller begyndelsen af februar, oplyser Rønne Havn.