10 store navne går på scenen til sommerens koncertbrag

10 store navne går på scenen til sommerens koncertbrag
Det er arrangørernes intention at skabe en festivalstemning, som man kender den her fra Wonderfestiwall. Arkivfoto: Semko Balcherski
| 11. JUN 2021 • 06:00

11. JUN 2021 • 06:00

MUSIKARRANGEMENT

Nej, musikfestivalen Wonderfestiwall bliver heller ikke i år til noget på grund af coronarestriktionerne, som simpelthen umuliggjorde afviklingen – men nu er der omsider gode nyheder til musikelskerne, som i stedet kan sætte kursen mod Nordbornholm i weekenden den 6.-7. august.

For de to dage vil under overskriften Sound of Summer byde på noget af cremen af dansk musik, for se blot, hvem der kommer og spiller:

Fredag bliver det følgende fem navne:

• Suspect, Scarlet Pleasure, Medina, Drew Sycamore og Ericka James.

Mens lørdagen byder på:

• Carpark North, TV-2, Jung, Aksglæde og Maddy.

Arrangementet sker som et samarbejde mellem folkene fra Wonderfestiwall, Musikhuzet Bornholm og TV 2/Bornholm.

– Vi vil lave så stort et musikarrangement, som det overhovedet kan lade sig gøre, inden for de restriktioner, der vil være til den tid, siger Daniel Mühlendorph, som er en af bagmændene til Wonderfestiwall.

– For både os og Musikhuzet kan man sige, at der er tale om en form for støttekoncert, for det overskud, der eventuelt kommer ud af det, skal gå til at sikre, at vi begge kan få en ordentlig start på 2022. Men vi laver det jo også med henblik på at sige, at vi gerne vil give bornholmerne og turisterne en mulighed for at komme til den største event, vi overhovedet kan lave, inden for de rammer der er. Det bliver det største, der kommer til at ske på Bornholm i år, det vil også overgå Folkemødets størrelse.

To dage med musik, bliver der altså tale om, og arrangementet finder sted på et område nær Wonderfestiwall-pladsen.

– Det bliver ikke præcis samme sted, siger Daniel Mühlendorph.

– Men måske snarere der, hvor man i sin tid lavede Fair Trade-koncerterne. Vi er sindssygt glade for, at det kan lade sig gøre, og at vi er tre aktører, der kan arbejde sammen om at lave arrangementet, siger Daniel Mühlendorph.

Glæde i Musikhuzet

Hvorfor laver I det ikke weekenden den 20.-21. august, som ellers var Wonderfestiwall-weekend?

– Dels er det jo ikke vores arrangement, dels vil vi gerne undgå, at folk tror, at det her er en miniudgave af festivallen, for det er det ikke. Samtidig laver vi det jo sammen med Musikhuzet og TV 2/Bornholm, så der var nogle datoer, der skulle koordineres, og det er ikke os, der styrer det. Det er også fair nok, for dem, der har gemt de billetter, de havde købt til Wonder i år, skal jo have en rigtig festival til næste år. De to ting har intet med hinanden at gøre, siger Daniel Mühlendorph.

Hvor mange billetter, der bliver solgt til Sound of Summer er endnu uvist.

– Men jeg tror interesserede publikummer skal være hurtige, når billetterne kommer til salg, spår han.

– Vi sælger både endagsbilletter og billetter til begge dage, og jeg synes, vi lander på en særdeles fair pris.

Også Peer Kofoed Andersen, kunstnerisk leder i Musikhuzet, er særdeles glad for samarbejdet mellem de tre aktører:

– Vi har jo i Musikhuzet været lukket ned i lang tid, konstaterer han.

– Men vi plejer jo ellers ud over vores indendørskoncerter blandt andet at lave nogle større ting i vores gårdhave, og så talte vi sammen om, hvad vi kunne finde på, hvis vi slog pjalterne sammen. Det er så det, vi har gjort, for vi syntes, det var ærgerligt, hvis der hverken skete noget i Musikhuzets gård eller at der kom en Wonderfestiwall og tænkte, hvad kan man få lov at lave inden for restriktionerne? Derfor laver vi så en dag for de lidt mere modne og en for de lidt mere unge, men også en billet, hvor man kan komme til begge dage.

Og I deler overskuddet?

– Ja, hvis vi skulle være så heldige, at der bliver et, siger Peer Kofoed Andersen.