Rekorddyre kvadratmeter er solgt

Rekorddyre kvadratmeter er solgt
Kaffeslottet blev udbudt til 15 millioner kroner. Nu er købsaftalen underskrevet. Arkivfoto: Jens Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 27. MAJ 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
27. MAJ 2023 • 05:30

De seneste uger er både Kaffeslottet i Gudhjem og et fritidshus i Bølshavn solgt til svimlende summer. Der er mange købestærke kunder, der vil Bornholm, fortæller ejendomsmæglerpar.

"Købsaftale underskrevet". Sådan står der på den noget særegne ejendom Kaffeslottet på Duebakken i Gudhjem, som blev udbudt til 15 millioner kroner.

Nu er den imponerende ejendom på ikke mindre end fire etager med havudsigt, overdådig havetrappe og spa-afdeling altså solgt, og overtagelsen af de små 400 kvadratmeter sker allerede 1. juni.

Langt færre kvadratmeter er imidlertid blevet solgt for en næsten lige så svimlende sum i Bølshavn, hvor 87 kvadratmeter i løbet af den seneste måned har skiftet hænder for ikke mindre end 9.500.000 kroner.

Det giver en kvadratmeterpris på 109.000 kroner, og det er væsentligt højere end den gennemsnitlige kvadratmeterpris for en fritidsbolig på Bornholm, som ifølge Boligsiden.dk ramte 26.684 kroner i april måned.

Endnu lavere er helårshusene, som går for omkring 10.000 kroner per kvadratmeter for et villa- eller rækkehus i kommunen.

Søger det unikke

Der er da også nok at se til hos ejendomsmæglerne Nanna og Mads Löwe Bruun, som er indehavere af virksomheden Löwe Bruun. Det er den, der står bag de to bemærkelsesværdige millionhandler.

På trods af krig, inflation og energipriser, så oplever ejendomsmægleren nemlig, at de specielle ejendomme ikke er ramt på samme måde som det øvrige marked – og det gælder ikke kun på Bornholm.

– Folk søger det unikke, det særegne enten i udtryk eller beliggenhed, og de venter meget gerne mange år på det rigtige.

– Derfor har vi en del kunder, der søger lige netop "den der ejendom", der aldrig kommer til salg. Og selvom alle er påvirkede af det, der sker ude i den store verden, så er lige netop denne type kunder ikke lige så sårbare, forklarer Nanna Löwe Bruun.

Men selvom det gælder for hele Danmark, så er der ikke nogen tvivl om, at Bornholm er kommet meget mere på landkortet.

Ny rekord på vej

Ejendomsmæglerparret fortæller, at Bornholm bliver prioriteret højere end andre attraktive destinationer i Danmark, både som feriedestination og som landsdel hvor man gerne vil eje et sommerhus.

– Det vil sige, at på de mere specielle sommerhuse bliver Bornholm tilvalgt fremfor eksempelvis Nordsjælland og Nordjylland.

Hos Löwe Bruun oplever man, at alsidigheden tiltaler dem uden relationer, men at flere af deres allerdyrest solgte ejendomme er solgt til enten eksilbornholmere eller folk med familierelation hertil.

– Der er rigtig mange, der vil Bornholm, som slet ikke kan få armene ned over, hvor fantastisk her er og hvor meget kvalitet øen kan byde på. Vi kan kun give dem ret. Man er heldig, hvis man får lov til at eje et stykke med Bornholm, siger hun.

Ejendomsmæglerfirmaet har stadig en ejendom på 40 kvadratmeter i Haralds Havn på Randkløvevej til salg for ikke mindre end 12,5 millioner kroner. Hvis det lykkes at få den pris for det, vil fritidshuset sætte ny kvadratmeterrekord med 295.000 kroner per kvadratmeter.

De næstdyreste kvadratmeter, som er til salg på Bornholm lige nu er et hus i Svaneke, til 5.500.000 for 80 kvadratmeter. Det er altså 60.000 kroner per kvadratmeter. Huset er til salg hos Danbolig.