Priserne brager i vejret

Priserne brager i vejret
Hvis man ejer et sommerhus på Bornholm, er man nok ikke helt utilfreds med udviklingen de seneste fem år. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | 29. FEB 2024 • 15:39
NYHED
29. FEB 2024 • 15:39

Det er en lukrativ forretning at være sommerhusejer på Bornholm. Priserne er de sidste fem år steget markant og mest i hele Danmark, viser nye tal.

Sommerhuspriserne er mildt sagt stukket af på Bornholm de seneste fem år.

Hvorvidt det er i en positiv eller negativ retning, afhænger selvfølgelig nok af, om man ejer et sommerhus eller overvejer at købe et, men faktum er, at prisen på et gennemsnitligt sommerhus på 80 kvadratmeter er steget med 73 procent siden 2019. Det skriver B.T. på baggrund af beregninger, som boligøkonomi i Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergmann, har foretaget for mediet. Og de 73 procent på Bornholm, der i kroner og øre dækker over en stigning på 900.000 kroner i snit, er den største stigning i hele landet. Klart endda.

Den næststørste procentmæssige stigning ser man i Vest- og Sydsjælland, hvor priserne i snit er steget med 56 procent, mens man skal til Nordsjælland for at finde den næststørste stigning i kroner. Her koster et gennemsnitligt sommerhus nu 730.000 kroner mere end i 2019.

– Bornholm er den landsdel, hvor priserne er steget mest – og det gælder uanset om man kigger på den procentvise stigning eller stigningen i kroner, siger Lise Nytoft Bergmann til B.T.

Bornholm er dog som kommune ikke på en førsteplads. I Helsingør Kommune er prisen for et gennemsnitligt sommerhus gået frem med 1.120.000 kroner de seneste fem år fra omkring 2,5 mio. til nu at koste lige knap 3,6 mio.