Glæde i byen: 'Det er et af vores største ønsker'

Glæde i byen: 'Det er et af vores største ønsker'
Kommunen planlægger at sælge området mellem Toftelunden, Gammeltoft og Siegårdsvej bagest i billedet, så der kan bygges boliger. Det er en god idé, mener Hasle Bytings formand, for der mangler i den grad boligmuligheder i Hasle, siger han. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 24. JAN 2023 • 05:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
24. JAN 2023 • 05:30

Formand Kaj Erik Mortensen fra Hasle Byting byder kommunens plan om at sælge et areal ved Toftelunden til boligudvikling velkommen.

 

I Hasle er der en ting, man ønsker sig mere end noget andet. Det fortæller formand Kaj Erik Mortensen fra Hasle Byting. Øverst på ønskelisten står flere boligmuligheder, og derfor bliver det modtaget med glæde, at regionskommunen planlægger at sælge et område ved Toftelunden til udvikling af et nyt boligområde.

– Hasle hungrer efter boligmuligheder, så det bliver taget imod med kyshånd, siger Kaj Erik Mortensen.

Faktisk hungrer Hasle så meget efter nye boligmuligheder, at bytinget aktivt har henvendt sig til både boligselskaber og regionskommunen for at få gang i udviklingen.

– I de senere år har vi taget kontakt til boligselskaber for at få gang i boligbyggeriet i Hasle, og vi har også haft et møde med kommunens planlæggere for at få lidt gang i boligudviklingen. Det er et af vores største ønsker, at der sker en udvikling, så der kan byggemodnes grunde og måske komme almene boliger eller andelsboliger. Der er behov for det hele, siger bytingets formand.

Mange muligheder

Spørger man Kaj Erik Mortensen, er der flere områder i Hasle, hvor det er muligt at bygge boliger.

– Der er mange muligheder. Der er de privatejede grunde ved Brobækkegård indenfor omfartsvejen og oppe omkring hallen, hvor der ligger andelsboliger i forvejen. Man havde en strategiplan for Hasle-området, og der var mange områder, man kiggede på, og det er et af de områder, man har set på, siger han om Toftelunden.

– Det vi var mest hooked på og har været mest hooked på, det var indenfor omfartsvejen ved Brobækkegård. Vi spurgte Bornholms Boligselskab, og de meldte tilbage, at der var et projekt, og det så ud til at lykkes. Tilsyneladende er der sket noget, tilføjer han.

Området ved Brobækkegård har været i spil til et nyt plejecenter, og senest havde Bornholms Boligselskab et ønske om at bygge 20 almene boliger der. Direktør Majbritt Tønnesen har fortalte til netavisen Bornholm.nu, at planen er opgivet, fordi en lodsejer ikke ønskede at sælge sin del af arealet.

Flere børnefamilier

Da den nuværende kommunalbestyrelse tiltrådte for et år siden, henvendte Hasle Byting sig igen med sit ønske og håb om boligudvikling, gerne så hurtigt som muligt.

– Vi hungrer efter nye byggemodne grunde, siger Kaj Erik Mortensen.

Nu håber han, at der er interesse for området ved Toftelunden, så der sker noget denne gang, for det er der brug for, mener han.

– Vi hører dagligt, at der mangler. Vi har en skole og to børnehuse. Vi kan mærke, at der sker en omvæltning, hvor der kommer mange børnefamilier til byen, men jeg tror, der kunne komme mange flere, hvis det var muligt at få noget at bo i, siger Kaj Erik Mortensen.

Han fortæller, at bestyrelsen i Hasle Byting på et nyligt møde talte om, at der også er muligheder for ekstra boliger inde i byen, hvis bare der er nogle private lodsejere med store grunde, som er villige til at sælge.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 27-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag: Det variable timepris-produkt er denne tirsdag i gennemsnit 17% billigere end det kvartalsfastsatte produkt. Tørretumblertesten afslører, at du sparer yderligere 4,41 kr. ved at tørre dit tøj kl. 23 i stedet for kl. 18. Opdateret kl. 00.14. Næste opdatering kl. 13.14.

Bornholms energi og forsyning