Mindre trafik på vejene satte sit præg på regnskabet

Mindre trafik på vejene satte sit præg på regnskabet
Nyboes Auto fik et mindre overskud i 2020 end i 2019. Indehaver og direktør Jesper Jensen fortæller, at corona satte sit præg på året, som udviklede sig positivt i andet halvår, og derfor ser han optimistisk på fremtiden. Arkivfoto: Allan Rieck
| ABONNENT | 17. MAR 2021 • 19:23
Henrik Nielsen
Journalist
| ABONNENT
17. MAR 2021 • 19:23

ERHVERV

At sælge og reparere biler er udfordrende i en tid, hvor folk skal holde sig mest muligt hjemme. Derfor er den begrænsede samfundsaktivitet under corona en direkte årsag til, at Nyboes Auto ApS kom ud af 2020 med et mindre overskud end året før. Det forklarer indehaver og direktør Jesper Jensen.

– Det er nok hørt før, men corona har selvfølgelig haft sin indvirkning, siger han.

På flere måder satte den verdensomspændende epidemi sit præg på autoforhandleren og -værkstedet på Åkirkebyvej i Rønne.

– Dels alle de tyske turister, som vi plejer at lave biler for. Turistbusser har der heller ikke kørt nogen af. Dem laver vi også, og de har holdt i garage alle sammen. Og så er det her med hjemmearbejdspladser også noget, der påvirker os, siger Jesper Jensen.

Fra 1. januar til 31. december 2020 opnåede Nyboes Auto ApS et overskud på 294.788 kroner. Det er godt og vel en halvering sammenlignet med 2019.

Bedre plads på vejene

Påvirkningen fra hjemmearbejde forklarer Jesper Jensen med, at der ikke har været lige så mange biler på vejene. Færre biler var lig med mindre service og færre reparationer.

– På landsplan har man lavet en undersøgelse, der viste syv procent færre biler på vejene end året før. Det er klart, at hvis man fjerner syv procent af bilerne på en parkeringsplads, så er der bedre plads til, at de resterende 93 procent af bilerne kan komme rundt, og så laver de lidt færre buler. Så der har lidt været en lille afmatning i den del, siger han.

I januar i år udsendte Transportministeriet en pressemeddelelse, hvoraf det fremgik, at tal fra Vejdirektoratet viste, at der blev kørt godt syv procent færre kilometer i personbiler på det samlede vejnet i 2020 end året før.

Ikke stort nok

Det var især i første halvår, at den lavere aktivitet i samfundet var mærkbar. I andet halvår var det noget sjovere, fortæller Jesper Jensen, som ejer Nyboes Auto gennem holdingselskabet Melmin Jensen Holding ApS, der kom ud af 2020 med et overskud på 380.155 kroner.

Nyboes Auto har aftaler om at servicere biler for en række lokale virksomheder, men det er ikke dem, der redder overskuddet i et år, hvor andre aktiviteter er på lavere blus.

– Det er desværre ikke noget, der kan stå alene på nogen som helst måde. Det er det ikke stort nok til. Vi er over 30 mand, så der skal noget igennem hver dag. Derfor går det desværre den forkerte vej, hvis der er lidt afmatning. I forhold til vores omsætning, så skal den ikke dykke ret meget, før overskuddet forsvinder, det må jeg bare konstatere, siger Jesper Jensen på bagkant af 2020.

Som nævnt synes han, at andet halvår i 2020 var mere positivt end første halvår, og de positive takter er fortsat i det nye år, fortæller han:

– Vi ser positivt på fremtiden. Det ser lyst ud, så det tror vi på.

Ved regnskabsårets afslutning var egenkapitalen i Nyboes Auto ApS opgjort til 4.205.967 kroner.

 


32

personer var i 2020 beskæftiget hos Nyboes Auto ApS, fremgår det af selskabets årsrapport.