Formand for centers ejere: 'En urimelig konkurrencesituation'

Formand for centers ejere: 'En urimelig konkurrencesituation'
Anette Stæhr mener, at nogle få butikker i Snellemark Centret bliver sat i en urimelig situation. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 24. FEB 2021 • 15:46
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
24. FEB 2021 • 15:46

ERHVERV

– Nu har Bornholm fået en særstatus, og det er det eneste center på Bornholm, så det virker tosset.

Det siger Anette Stæhr, formand for Partnerselskabet Bornholminvest, som ejer Snellemark Centret i Rønne, i en kommentar til, at centerbutikkerne modsat andre butikker ikke får lov til at åbne igen den 1. marts.

– Men jeg kan ikke vide, om det vil være muligt, at vi laver en undtagelse. Jeg kan forestille mig, at vi kontakter Bornholms Politi og hører, hvad de har at sige til det. Vi har tidligere haft en god dialog med Bornholms Politi, som da Hennes & Mauritz fik lov til at holde åbent, fordi de havde egen indgang. Vi har gode erfaringer med, at vi hjælper hinanden, siger Anette Stæhr.

Anette Stæhr peger på, at det i virkeligheden kun handler om ganske få butikker, som bliver ramt:

– Vi har en Matas og en optiker, der har lov til at holde åbent, vi har Dancenter, og en Hennes & Mauritz, hvor man kan gå ind fra gaden. Så vi har to dametøjsbutikker samt Loppeteket og cafeen, der ikke må holde åbent. Og for cafeen er det samme situation som for restauranterne, så det handler om Loppeteket og de to tøjbutikker, der ikke må holde åbent.

– Det er en urimelig konkurrencesituation at udsætte de få butikker for, siger Anette Stæhr.

– Jeg ved ikke, om der er mulighed for at søge dispensation. Jeg frygter, at der ikke er, men jeg tror, at vi kommer til at prøve, bebuder formanden.

Hvis butikkerne ikke får lov til at åbne, vil I så fra ejerside komme dem i møde på anden måde, så de ikke kommer i klemme?

– Vi har ikke fået anmodninger om hjælp i denne omgang. De ved, hvor vi er, siger Anette Stæhr.