Bager genåbner efter total renovering: 'Det er blevet fuldstændig, som jeg havde forestillet mig'

Bager genåbner efter total renovering: 'Det er blevet fuldstændig, som jeg havde forestillet mig'
Bagermester Michael Hansen i hullet mellem butik og bageri, hvorfra kunderne kan få et kig ind til produktionen. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 18. MAR 2021 • 19:00
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
18. MAR 2021 • 19:00
Af:
Jacob Jepsen (foto)

ERHVERV

En medarbejder kigger på mobiltelefonen:

– Jeg skal også nå at hente børn, siger hun og iler videre.

Det er torsdag eftermiddag i Jensens Bageri i Lille Madsegade i Rønne. Der er nu knap 17 timer til genåbningen fredag morgen. Bagermester Michael Hansen taler i mobiltelefon. Omkring ham er flere medarbejdere i gang med at producere diverse bagværk, en leverandør giver også en hånd med, og i butikken er der ved at komme varer på hylderne. Midt i det hele er et par elektrikere også i gang, for selvfølgelig var der lige en ovn, som skulle drille, netop som man troede, at alt var i orden.

Sådan så der ud i bageriet hos Jensens Bageri i januar. 

Jensens Bageri har været lukket siden nytår for at gennemgå en større renovering, ja nærmest en totalrenovering, hvor det hele er ryddet ud, hvorefter der er bygget nyt bageri med nye ovne, maskiner og inventar, og en ny og større butik. Lageret er flyttet ud i en tidligere garage, hvilket har givet mere produktionsplads. Indgangspartiet er er flyttet, og der er kommet nye, store vinduer, så det også udefra er til at se, at der er sket noget nyt med den gamle bagerforretning.

Tilfreds bagermester

Bagermesteren er tilfreds med resultatet:

– Indgangspartiet ser godt ud, og det passer til bygningen, at det er kommet hen på hjørnet, siger Michael Hansen og glæder sig over, at det lykkedes at få kommunen overbevist om det gode ved den detalje.

– Det er blevet fuldstændig, som jeg havde forestillet mig. Om det fungerer i praksis, må tiden vise, siger Michael Hansen, da vi står inde i butikken, hvorfra kunderne kan få et kig ind i bageriet.

– Det er et "modificeret hul" i væggen, efter at jeg havde talt med Fødevarekontrollen om, hvad der er sund fornuft.

Murstensfliserne fra Belgien er med til at give et rustikt look i butikken. En enkelt flise skiller sig ud, viser Michael Hansen. "Dich Bornholm", står der på murstenen som en oplysning om producenten af murstenen.

– Den gamle brændefyrede ovn fra krigens tid var fjernet, men selve ovnens fundament med beton, mursten og kampesten fik vi "glæde af", da vi gravede gulvet op. Det efterlod et kæmpe krater i bageriet. På nogle af de mursten var der tryk. Der har vi genbrugt en af dem i butikken, forklarer Michael Hansen.


Elektrikerne måtte tilkaldes for at løse et problem torsdag eftermiddag.

En hektisk tid

Bagermesteren lægger ikke skjul på, at det har været en hektisk tid, mens byggeriet har stået på. Både weekender og aftener er taget i brug for at nå det hele.

– Jeg har haft flere åbningsdatoer i spil, hvor vi måtte erkende, at vi ikke blev klar. Der er meget finish og montage, som tager længere tid, end man regner med. For halvanden-to uger siden besluttede vi, at vi skulle åbne den 19. marts. Så løb vi ind i problemer med ovnene. Det blev løst. Nu har vi haft testet alle ovne og maskiner, men så opstod der alligevel et nyt problem.

– Men heldigvis er håndværkerne nærmest fast inventar. De ved, hvad det handler om. Vi har haft et super godt team, som har bygget det her op, roser Michael Hansen.

Lidt nervøs

Fredag morgen går det løs. Ekstra personale er indkaldt.

– Jeg tvivler ikke på det, vi laver, for jeg ved, det er rigtigt. Men man kan godt få lidt præstationsangst. Folk skal ind og se det nye, men de skal også ind og have det brød, de forventer, og kan vi lave det bedre end før, er det også godt. Der kan man godt blive lidt smånervøs.

– Det er ligesom at starte i et nyt job, siger Michael Hansen.


Der er fuld gang i produktionen af forskelligt bagværk, så man er godt rustet til det store ryk-ind, som ventes ved Jensens Bageris genåbning.


Knirkeline venter

Bagermester Michael Hansen har valgt, at man i første omgang nøjes med at åbne Jensens Bageri i Lille Madsegade i Rønne. Bagerudsalget Knirkeline i Snellemark venter man med at åbne.

– Vores konditor valgte at gå i lære som tømrer, og vi har ikke fundet en erstatning endnu. Så det er bedre at starte op med noget, vi tror, at vi kan gabe over. Alle folk skal alligevel herind og se det nye, så vi venter med at åbne butikken i Snellemark, forklarer Michael Hansen.