Årsregnskabet er markant bedre end forrige år: Niclas har overskud til at blive købmand

Årsregnskabet er markant bedre end forrige år: Niclas har overskud til at blive købmand
– Det vigtigste for mig er faktisk processen i at føle, vi er på rette vej og har glade kunder, siger Niclas Janum Fuglsang, konstitueret købmand. Foto: Jacob Jepsen
VEST | Lørdag 20. marts 2021 • 07:34
VEST | Lørdag 20. marts 2021 • 07:34

ERHVERV

Den korte version:

Rema 1000 i Gartnervangen i Rønne havde sidste år et overskud på 660.148 kroner før skat mod et overskud på 37.247 kroner året før.

Altså en markant fremgang. Og med til billedet hører, at året forinden bød på et underskud.

Virksomheden har med det seneste års resultat en egenkapital på 750.812 kroner.

Den lidt længere version:

Niclas Janum Fuglsang står i spidsen for discountbutikken, lige nu som konstitueret købmand, men om et par uger tager han springet og bliver franchisetager, hvilket er den måde butikskæden Rema 1000 kører langt hovedparten af sine butikker på. Et franchise er en tilladelse til at bruge et navn eller brand til at tjene penge, hvilket vil sige, at franchisetageren ejer sin forretning og altså er selvstændigt erhvervsdrivende.

Siden sin start i butikken i september 2018 har Niclas Janum Fuglsang fungeret som konstitueret købmand, men nu har han altså valgt at lægge de 300.000 kroner, der skal til for at blive købmand ud i egen ret med foden under eget kasseapparat.

Det har været svært at finde en købmand, der ville betale indskuddet på Rema 1000 i Gartnervangen, fordi "den har været svær at drifte", forklarer han.

Den kom ellers godt fra start i februar 2017, hvor Jan Grooss var franchisetager, og interessen fra kunderne var stor, men så dalede den, og på et tidspunkt overtog hovedorganisationen Rema 1000 rent økonomisk butikken og så sig om efter en ny franchisetager.

– Og nu går det markant bedre, siger Niclas Janum Fuglsang.


Foto: Jacob Jepsen

Nettos monopol

Det gør det vel også nemmere at beslutte sig til at overtage den?

– Ja, det må man sige, siger han.

– Vi er slet ikke der, hvor vi skal være endnu, men vi er markant tættere på. Og det er fedt, at vi ikke desto mindre tjener penge, det giver mig noget mere ro i maven i forhold til at smide de penge, der skal til for at blive købmand. Og jeg synes også, jeg har et fantastisk hold, som bidrager til at få butikken den rigtige vej.

At det gik godt i starten for butikken, tilskriver han nyhedens interesse, og at den på det tidspunkt var den eneste Rema 1000, der var.

– Lidl var heller ikke på Bornholm, så da vi kom til, var det faktisk mange års monopol fra Nettos side på discountmarkedets område, der blev brudt. Og selv om jeg tror, mange har været glade for Netto, så vækker det hele øens interesse, når der kommer en discountkonkurrent. Vi havde enorme omsætninger det første stykke tid, men folk faldt fra, og det led vi under, så vi havde en stor opgave i at vinde dem tilbage, og jeg synes, at vi er på rette vej og har nået et meget fornuftigt niveau.

Har du en idé om, hvorfor folk faldt fra?

– Hm, jeg tror måske, der var et forkert fokus i butikken. Man tænkte defensivt frem for offensivt og fik måske ikke smidt det grønt ud, der var dårligt. Man inspirerede ikke kunderne til at komme mere i kurven, end de på forhånd havde besluttet sig for. For mig er grønt og friskhed i det hele taget vigtig. Selvfølgelig kan der være ting, vi overser, vi er jo kun mennesker, men for mig er det hver eneste dag en meget vigtig ting, og det tror jeg ikke, det har været før. Friskhed og tillid hænger uløseligt sammen, siger den kommende købmand.

Fra Sorø til Bornholm

Han kommer oprindeligt fra Sorø, og hans vej til Gartnervangen er blandt andet gået over Lidl i Nexø, hvor han var i den første sommer i 2016, da den åbnede.

I 2017 returnerede han til Sjælland og Lidl i Valby, men så blev han kontaktet af et rekrutteringsfirma på vegne af Rema 1000, som efterspurgte en købmand til Gartnervangen, som de turde satse på.

– Jeg var souschef i Lidl, men havde altid drømt om at få mere ansvar, siger han.

– Så når jeg både kunne skifte kæde og få enormt meget mere ansvar, var jeg ikke i tvivl. Det var selvfølgelig det rigtige for mig, og jeg har aldrig fortrudt det.

Så nu bor han i Rønne og er i en alder af 29 på nippet til at blive selvstændig købmand.

Hvordan har corona påvirket sidste år hos jer?

– Der er ingen tvivl om, at den har skabt meromsætning, fordi folk ikke kan tage ud at spise, og rigtig mange arbejder hjemmefra og kan ikke spise i kantiner og så videre. Højsæsonen slog også alle rekorder med de mange danskere, som kom til Bornholm i stedet for at rejse udenlands, og det kunne vi også godt mærke, siger han.

Hvad med fremtiden? Jeg fornemmer, du stiler efter et endnu større overskud?

– Ja, det vil jeg da gerne have, men det vigtigste for mig er faktisk processen i at føle, at vi er på rette vej og har glade kunder, som ønsker at komme igen. Det er vores opgave hver eneste dag at sørge for det ved at tilfredsstille vores kunder. Det er det vigtigste, så skal det andet nok komme.

Har du nogle nye tiltag?

– Jeg har fået en fantastisk sød blomsterdame ansat. Det var der ikke fokus på førhen, men hun er i høj grad med til at bidrage til butikkens friskhedsprofil udadtil. Det har faktisk taget så meget fart, at det er lige før, jeg føler, at vi ikke kan følge med i forhold til hendes kapacitet. Hun kan kun være her to gange om ugen, men det går meget hurtigere, end jeg havde regnet med, siger Niclas Janum Fuglsang.

 


38

Så mage medarbejdere har Rema 1000 i Gartnervangen, heraf er mange unge deltidsansatte. 



FÅ ABONNEMENT