"I lyset af den ellers kedelige situation understreger Campus Bornholm, at danskundervisning ikke blot er et undervisningstilbud, men en integreret del af det lokale velfærdssamfund og arbejdsmarked. Tilstedeværelse, relationer og forståelse for de særlige bornholmske forhold har været nøglen til vores arbejde – og vi er overraskede over, at denne dimension tilsyneladende ikke har vægtet tungere i udbudsvurderingen", skriver Campus Bornholm videre i pressemeddelelsen.
En af grundene til, at Campus Bornholm ærgrer sig, er, at de mener, at de selv har en stærk lokal tilstedeværelse, og via sprogundervisningen målrettet har arbejdet med intergration, uddannelse og det aktive medborgerskab. Det er sket i samarbejde med virksomhederne, kommunale aktører og frivillige netværk, som skulle sikre, at de nye bornholmere blev godt integreret i det bornholmske fællesskab.
Dog vil Campus gå i dialog med de relevante parter i den kommende tid, da de vil sikre, at overdragelsen sker på en hensigtsmæssig måde for nuværende kollegaer og igangværende kursister.
Tidende har forsøgt at få en kommentar fra AOF Job & Dansks' Regionsdirektør for Syddanmark og Bornholm, men det har for nuværende ikke været muligt.
Sprogcentret på Campus Bornholm
Tilbage i 2005 blev Sprogskolen integreret i Bornholms Erhvervsskole, og har som følge af uddannelsesfusionen i 2010 været driftet som Sprogcenter af Campus Bornholm.
Centret beskæftiger i dag 11 medarbejdere og én uddannelsesleder.
Hver dag har 200+ kursister har deres gang på Sprogcentret, for at følge undervisningen på Danskuddannelse 1, 2 og 3.
Cirka 60 kursister består hvert år deres afsluttende prøve i dansk på Bornholm.
Kilde: Campus Bornholm