Vil ind i Trafikkontaktrådet: 'Meget afhængig af en passende frekvens'

Bornholms Hospital ønsker at være repræsenteret i Trafikkontaktrådet for at sikre den bedst mulige varetagelse af interesser for patienter og medarbejdere. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 15. SEP 2022 • 10:30
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | ABONNENT
15. SEP 2022 • 10:30

Bornholms Hospital, der hvert år sender tusindvis af patienter til hovedstadshospitalerne og beskæftiger mange pendlende medarbejdere, ønsker at få en plads i Trafikkontaktrådet.


Fiskeriet, logistik- og transporterhvervet, handelsstandsforeninger og brancheklubben for lejrskoleindkvarteringssteder er nogle af de interesser, som repræsenteres i Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm. Og snart kan rådet få et nyt medlem: Bornholms Hospital.

”Bornholms Hospital ønsker at være repræsenteret i Trafikkontaktrådet for at sikre den bedst mulige varetagelse af interesser for de af vores patienter og medarbejdere, der benytter sig af transport til og fra Bornholm,” skriver hospitalsdirektør Annemarie Hellebek til rådet.

Tirsdag behandlede de nuværende medlemmer forespørgslen, og det blev besluttet at anbefale Transportministeriet at tildele hospitalet en plads, oplyser formand Jacob Trøst. Ministeriet har for nylig oplyst, at det er muligt for rådet at indstille organisationer/foreninger med væsentlige interesse i trafikbetjeningen af Bornholm til en plads, og umiddelbart er der således ikke noget i vejen for, at Bornholms Hospital kan blive medlem. Men ”det er i sidste ende Transportministeren, der efter konkret vurdering skal forholde sig til ansøgningen på baggrund af rådets eventuelle anbefaling”, bemærker rådets sekretariat.

Får hospitalet en plads i trafikkontaktrådet, er det hensigten, at den skal bemandes af hospitalsdirektør Annemarie Hellebek med stabschef Jens Bjerre Bergholdt som suppleant.

Annemarie Hellebek kan få en plads i trafikkontaktrådet som repræsentant for Bornholms Hospital. Rådets medlemmer støtter en udvidelse, og Transportministeriet skal nu træffe den endelige beslutning. Arkivfoto: Jacob Jepsen

 

Fokus på kørestole og pendlere

I ansøgningen til trafikkontraktrådet fremhæver Hellebek, at hospitalet sidste år stod for at planlægge 34.500 patientrejser til og fra Bornholm. Dette tal ville i øvrigt have været højere, hvis det ikke havde været for covid-pandemien.

”Disse rejser vedrører primært patienter, der skal til behandling i København. Herudover har vi ambulancetransporter, prøver der skal sendes fra Bornholms Hospital til analyse på nogle af regionens øvrige hospitaler mv. For mange af vores rejsende patienter er der behov for at sikre basale behov – eksempelvis sikring af adgang til kørestolsbrugere og gangbesværede, afskærmede områder under transport, assistance i forbindelse med transport, særlige behov i forbindelse med ophold på venteområder, adgang til el mv. Derudover dækkes mange vagter på Bornholms Hospital af medarbejdere, der dagligt eller flere gange om ugen rejser frem og tilbage til Bornholm”, forklares det i ansøgningen.

Hospitalsdirektøren fremhæver, at hospitalet på grund af det tilrejsende personale er ”meget afhængig af, at der er en passende frekvens i afgangene, der giver mulighed for så almindelige ansættelsesforløb som overhovedet muligt”.

Trafikkontaktrådet har ifølge vedtægterne 20 medlemmer, så hvis ansøgningen fra Bornholms Hospital godkendes af transportministeren, vil rådets vedtægter skulle opdateres.