Risiko for massive forsinkelser

Risiko for massive forsinkelser
NOTITS | 4. MAJ 2023 • 13:58
Af:
Ritzau
NOTITS
4. MAJ 2023 • 13:58

Det er uvist hvilke fly, der rammes, hvis flyveledermangel i Kastrup medfører forsinkelser og aflysninger.

Københavns Lufthavn melder om risiko for forsinkelser på op til tre-fire timer torsdag eftermiddag og aften under den fortsatte mangel på flyveledere.

Også aflysninger kan komme på tale, da der er kommet en del sygemeldinger hos flyvelederne, som har gjort udfordringerne "ekstra store" torsdag.

Det oplyser lufthavnen på mail til Ritzau torsdag.

- Forsinkelserne rammer ekstra hårdt i dag, som er en stor rejsedag op mod store bededag med 724 afrejser og ankomster og over 70.000 passagerer i terminalerne, skriver lufthavnen.

På visse tidspunkter af døgnet halveres kapaciteten i lufthavnen, oplyses det. Det betyder eksempelvis, at lufthavnen i visse perioder kan modtage 16 fly i timen modsat 30.

Der er stor mangel på flyveledere, hvilket betød, at der i april blev aflyst over 80 afgange i Københavns Lufthavn. Forsinkelser var meget hyppige.

Tirsdag brød forhandlinger mellem flyvelederne, som er organiseret i den faglige forening Datca, og selskabet Naviair sammen. Det er Naviair, der varetager trafikstyring af luftfart i Danmark.

Naviair ønsker blandt andet, at medarbejderne tager ekstravagter.

Men flyvelederne mener, at ekstravagterne har fået for stort omfang. De udtaler, at de har dækket over 1500 ekstravagter det seneste år.

Københavns Lufthavn oplyser, at det ikke er til at sige, hvilke afgange der bliver ramt torsdag. Derfor opfordres flyrejsende til at møde op til vanlig tid.