Reparationer trækker ud: Skroget er svækket på uheldsramt hurtigfærge

Reparationer trækker ud: Skroget er svækket på uheldsramt hurtigfærge
Kollisionen med indermolen var efterfølgende synlig på både færgen og havneanlægget. Uheldet fik kaptajnen til at vende Express 2 om og søge tilbage i havn. Læserfoto
NYHED | ABONNENT | 4. FEB 2023 • 18:03
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | ABONNENT
4. FEB 2023 • 18:03

Express 2 holdes i havnebassinet hele søndag, har Bornholmslinjen meddelt lørdag. Siden hurtigfærgen blæste ind i molen fredag klokken 14.30, er alle afgange blevet aflyst.

Specialister fra klassifikationsselskabet DNV og rederiets egne teknikere ankom til Rønne med lørdagens første færge klokken 14, og i løbet af eftermiddagen stod det klart, at reparationerne ikke kunne lade sig gøre på få timer.

– Der skal være tid til at lave reparationerne. Det har DNV besluttet, siger PR- og kommunikationschef Jesper Maack til Tidende om afgørelsen.

– Vi var nødt til at trække en streg i sandet. Folk har også brug for at vide, hvad de har at arbejde med i morgen, tilføjer han.

Påsejlingen af indermolen skete under udsejlingen. Vindstød fra nordvest pressede hurtigfærgen mod den sydlige del af molen, og mærkerne på stævnen i bagbords side var efter havariet visuelt tydelige.

Jesper Maack oplyser, at hurtigfærgens aluminiumsskrog har fået "indtryksskader". Reparationerne kræver svejsearbejde, der skal forstærke den beskadigede sektion.

– Styrken i skroget skal være der, siger Jesper Maack.

Uheldsramte Express 2 skal efter planen varetage sejladsen mellem Ystad og Rønne til og med lørdag 11. februar. Herefter skulle Express 1 være klar til at blive genindsat i drift efter værftsopholdet, der i år blev forlænget på grund af de problemer, der opstod i sidste uge.

Da den ændrede sejlplan fører til øget transporttid, har alle passagerer fået aflyst deres rejse. Bornholmslinjen giver alle med billet mulighed for at ændre rejsen uden gebyr, og hvis man ikke foretager sig noget, bliver billetten automatisk refunderet.

For afløserne Povl Anker og Hammershus tager det to en halv time at tilbagelægge turen til Ystad, hvilket er cirka en time mere end hurtigfærgerne.