Påske uden ny hurtigfærge: Det tager toppen af salget

Påske uden ny hurtigfærge: Det tager toppen af salget
Express 1 skal sammen med Max skal klare påsketrafikken. Arkivfoto
NYHED | ABONNENT | 17. JAN 2023 • 15:37
NYHED | ABONNENT
17. JAN 2023 • 15:37

Forsinkelsen af Express 5 vil få betydning for hele værdikæden for turisme omkring påske, siger direktøren for Destination Bornholm.


Express 5 var skrevet ind i fartplanen fra og med den 20. marts 2023, men med forsinkelsen bliver den ikke klar til en af de helt store turistsæsoner på Bornholm, nemlig påsken.

– Det er ærgerligt, fordi det betyder alt andet lige, at vi tager toppen af det potentielle salg op imod påsken, siger Pernille Kofod Lydolph, der er direktør i Destination Bornholm.

– Vi har ikke den kapacitet så til påsken, som vi havde forventet, og det vil betyde ombookinger og justeringer. Nogen har booket til påsken, og de vil i et eller andet omfang skulle flyttes om og til andre afgange, må vi antage. Og nogen kan fastholde deres afgang, så der vil være lidt justeringer der.

Mindre mulighed for større salg

Express 5 er et større skib end Express 1, som efter planen skal sendes til Århus, når Express 5 overtager.

Og et større skib vil betyde mulighed for flere passagerer og derfor et større salg på Bornholm, forklarer Pernille Kofod Lydolph.

– I og med at Express 5 ikke kommer til påsken, så er muligheden for at generere ekstra salg det mindre, siger Pernille Kofod Lydolph og forklarer, at det påvirker 'hele værdikæden omkring det'.

Hun kan dog ikke komme med et konkret bud på, hvad forsinkelsen vil betyde for den bornholmske turisme i påsken.

– Det er tæt på umuligt at sige.

– Men vi er i det store billede ikke så bekymrede. Vi glæder os til, at skibet kommer og de muligheder det giver på den anden side af påsken. Forventningens glæde er jo den største, så må vi glæde os til den anden side af påske, at vi får en Express 5 med alt det gode, det skib bringer med sig.