Norwegian dropper Bornholm

Norwegian dropper Bornholm
Foto: Lars Petter Pettersen
NYHED | ABONNENT | 9. FEB 2024 • 05:30
NYHED | ABONNENT
9. FEB 2024 • 05:30

Flyselskabet Norwegian har ingen planlagte flyvninger mellem København og Bornholm i sommerperioden i år, som det ellers har været tilfældet i 2022 og 2023. Selskabet vil dog flyve på ruten i forbindelse med Folkemødet.

Der kommer ikke til at lande og lette jetfly af typen Boeing 737 fra Norwegian på Bornholm denne sommer. I modsætning til de seneste år har flyselskabet nemlig ikke planlagt flyvninger på ruten mellem Bornholm og København i år - ud over til Folkemødet.

Det bekræfter Norwegians kommunikationschef i Danmark over for Tidende.

"Det skyldes, at det desværre ikke har været rentabelt for os, og det ser det heller ikke ud til at blive lige foreløbigt," skriver Sara Westphal Emborg Neergaard i en mail.

Den 15. juni 2022 om aftenen landede det første fly fra selskabet i Bornholms Lufthavn, hvor det blev modtaget ceremonielt med vandkanoner fra lufthavnens brandbiler.

– Vi har oprettet ruten, fordi vi kan se, at der er et grundlag og passagerer til det, og fordi vi kan se, der er plads til os på den rute. Vi har gennem flere år kigget tæt på dansk indenrigstrafik, og vi har tidligere kigget på muligheden for at flyve mellem København og Rønne, sagde den daværende nordiske kommunikationschef i Norwegian Andreas Hjørnholm til Tidende i 2022.

Også sidste år fløj Norwegian til og fra Bornholm i løbet af sommeren med to returafgange om ugen.

De rødnæsede fly vil dog kunne ses i Bornholms Lufthavn i år, da selskabet har otte returafgange mellem København og Bornholm i forbindelse med Folkemødet i juni.

Også flyselskabet Alsie Express har for nylig meldt ud, at det dropper sommerens flyvninger mellem Bornholm og Sønderborg.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT