Nej til læskur og bænke

Nej til læskur og bænke
Det er umiddelbart ikke ladsiggørligt at etablere læskur eller bænke ved stoppestedet. Det er ellers et ønske fra Ældre Sagen Bornholm. Foto: William Sonne Kaalø
NYHED | ABONNENT | 17. NOV 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
17. NOV 2023 • 05:30

Det kan ikke lade sig gøre at etablere bænke eller læskur ved Kombardo Expressens stoppested på Kongen, der ligger i forlængelse af færgeterminalen i Rønne. I stedet opfordrer rederiet til, at man tager ophold i færgeterminalen eller som patientrejsende står på ved hospitalet.

Forholdene ved Kombardo Expressens stoppested på Kongen ved færgeterminalen i Rønne er et problem i forhold til patienter, der skal rejse over, mener Ældre Sagen Bornholm.

Der er nemlig hverken læskur eller bænke til de ventende passagerer, skriver organisationens næstformand Steen Sejfert Larsen i referatet fra et bestyrelsesmøde den 6. november. Han skriver videre, at lokalformand Steen Thomsen har haft et møde med Bornholmslinjen, og rederiet er opmærksom på problemerne.

Fra rederiet lyder det nu, at man principielt er enig i, at det ville være fint med læskur og/eller bænke ved selve stoppestedet. Men det kan ikke umiddelbart lade sig gøre, skriver pr- og kommunikationschef i Molslinjen, Jesper Maack, i en mail til Tidende.

"Området er et parkeringsareal, som skal supportere mange forskellige aktiviteter, herunder at kunne aflaste det mere begrænsede areal foran terminalen, samt for eksempel de mange skolerejser. Så det er ikke umiddelbart ladsiggørligt."

Derfor opfordrer Bornholmslinjen dem der kommer tidligt til at tage ophold i terminalen, hvor man kan være i læ og sidde ned. Men der er faktisk også en anden løsning, lyder det fra rederiet.

"Skal man med patientrejsebussen, og kommer man i bil uden handicapparkeringskort og er dårligt gående, vil en mulighed være at stige på ved Bornholms Hospital, hvor man kan parkere tæt på bussen," skriver Jesper Maack til Tidende.

En lille grad af beklagelse

Den lokale formand i Ældre Sagen, Steen Thomsen, der som nævnt har været til møde med Bornholmslinjen, tager rederiets melding til efterretning med beklagelse - såfremt det ikke bliver løst.

– Jeg har grundlæggende ikke meget yderligere at tilføje. Jeg synes, at jeg i den snak, jeg havde med dem, fik en fornemmelse af, at man forsøgte at gøre, hvad man kan. Jeg har så opfattelsen af, at det er Rønne Havn, der eventuelt står for opførelsen (af læskur og bænke, red.), og at det er deres grund. Det gør det jo selvfølgelig ikke lettere for Bornholmslinjen, siger Steen Thomsen.

– Til bestyrelsesmødet den 6. november fremlagde jeg de her ting, og at der ikke blev truffet beslutning om, at jeg skulle foretage mig yderligere i den anledning.

Så I accepterer, at det er tingenes tilstand?

– Ja, med en lille grad af beklagelse, siger Steen Thomsen.

I den forbindelse nævner han, at Kombardo Expressens stoppested blev flyttet fra den eksisterende busterminal ved de bornholmske rutebusser, hvor der var mulighed for at stå i læ.

– Det virkede jo rigtig godt og fornuftigt. Men så skete der det, at en del privatbiler kørte ind og satte folk af - og det betød, det var lettere kaotisk, og så fik man en henstilling fra politiet om at flytte det.